Navodno ipak ništa od MediaTek SoC-a u budućim Samsungovim flagship telefonima

MediaTek Dimensity 9000 pokazao se kao dobar konkurent Snapdragon 8 Gen 1 SoC-u, pa se mnogi korisnici ne bi žalili da se on nađe u nekim od nadolazećih Samsungovih telefona

Matej Markovinović četvrtak, 14. travnja 2022. u 21:09

Prošloga je tjedna portal Business Korea objavio vijest o Samsungovom budućem potezu pozivajući se na izvore iz mobilne industrije. Riječ je bilo o činjenici da južnokorejska tvrtka ozbiljno razmatra korištenje MediaTek SoC-ova za Galaxy S22 FE i Galaxy S23 modele za azijsko tržište.

Iako je Samsung u svojim jeftinijim uređajima znao koristiti MediaTek čipove, vijest je ipak podigla veliku prašinu. Nedavno se o tome počelo ozbiljno raspravljati i na Twitteru, gdje su se javili brojni leakeri koji su rekli da južnokorejska tvrtka nema takve planove te da će Samsungovi flagship telefoni dolaziti u standardnim Exynos ili Snapdragon konfiguracijama, ovisno o tržištu.

Iako neki kažu da bi se u budućnosti Samsung mogao okrenuti MediaTeku, javio se i jedan od poznatijih leakera, Yogesh Brar, koji je to u potpunosti negirao rekavši da se to jednostavno neće dogoditi.

Na koncu, čak i ako se Samsung odluči za MediaTek čipove, vjerojatno bi onda izbacili Snapdragon, a zadržali svoj Exynos. Valja istaknuti da je i dalje riječ samo o nepotvrđenim glasinama, pa i dalje postoji mogućnost da južnokorejska tvrtka (ne)ugodno iznenadi svoje korisnike.