Amazon Drive se gasi 31. prosinca 2023.

Iako se sadržaj na Amazon Drive više ne može prenositi datoteke koje su trenutno ondje spremljene neće biti izbrisane i može im se pristupiti putem web aplikacije Amazon Photos

Tomislav Stanković utorak, 19. prosinca 2023. u 19:50

Amazon Drive koji je lansiran 2011. godine s 5 GB besplatnog prostora za pohranu u jednom je trenutku ponudio neograničeni plan za pohranu u oblaku što su mnogi iskoristili.

Zbog želje da se još više usredotoče na Amazon Photos kako bi korisnicima pružili namjensko rješenje za pohranu fotografija i videa, odlučili ugasiti ovu uslugu pohrane u oblaku, objavljeno je na njihovoj FAQ stranici.

Onima koji žele preuzeti svoje datoteke, a potencijalno imaju lošu internetsku vezu Amazon savjetuje da bi trebali koristiti desktop aplikaciju Amazon Photos jer se njezin proces preuzimanja može prekinuti bez ikakvih posljedica.

Što se vraćanja izbrisanih datoteka tiče korisnici usluge Amazon Photos inače imaju 90 dana za vraćanje datoteka koje su premještene u smeće. Ipak, sve mape ili datoteke izbrisane s Amazon Drivea prije 31. prosinca 2023. neće biti moguće vratiti tj. neće im se moći pristupiti s Amazon Photos.