BaDaBum, prva hrvatska digitalna platforma za razvoj dječjih govorno-jezičnih vještina

Platforma je namijenjena djeci predškolske dobi, roditeljima i logopedima, a sadrži vježbe koje unapređuju vještine rane pismenosti kod djece

Bug.hr utorak, 7. prosinca 2021. u 15:50

Od danas je dostupan BaDaBum, prva hrvatska digitalna platforma za razvoj dječjih govorno-jezičnih vještina, namijenjena djeci predškolske dobi, roditeljima i logopedima. Platforma sadrži vježbe i igre koje unapređuju vještine rane pismenosti kod djece i mogu poslužiti kao izvrsna priprema za školu.

BaDaBum platforma namijenjena je za razvijanje vještina i sposobnosti u područjima vezanim za razvoj vokabulara, jezičnog razumijevanja, fonološke svjesnosti, vizualne percepcije, grafomotorike, pažnje, motivacije za čitanjem i pisanjem te predmatematičkih sposobnosti. Trenutno je BaDaBum usmjeren na djecu u dobi od četiri do sedam godina bez obzira imala ona poteškoće u određenim područjima ili su urednog razvoja.

Spoj logopedije i tehnologije

Iza BaDaBum platforme, koja je spoj stručnosti i tehnologije, stoji tim multidisciplinarnih hrvatskih stručnjaka s višegodišnjim iskustvom rada s djecom, stručnjaci iz logopedsko-rehabilitacijskog centra ABC te agencija 404 i Shape.

"Platforma trenutno sadrži 40 radnih listića i 35 igara, a preporuka je korištenje BaDaBuma 30-ak minuta dnevno u društvu roditelja ili logopeda", objašnjava Martina Starčević Perica iz logopedsko-rehabilitacijskog centra ABC.

Putem BaDaBuma moguće je dogovoriti online savjetovanje s logopedom, a kroz platformu i roditelji uče o razvojnim fazama djece te se upoznaju s tehnikama i vježbama kojima mogu sami razvijati njihove vještine.

Platformi BaDaBum možete pristupiti od danas, a u ponudi je nekoliko oblika pretplata. Solo pretplata omogućuje igranje vježbi i igara i praćenje napretka jednog djeteta, Multi pretplata namijenjena ja za dvoje do troje djece, dok Maksi omogućuje korištenje za četvero do šestero djece.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi