Discord ipak popušta ograničenja za NSFW servere na iOS-u

Smanjena ograničenja ne rješavaju u potpunosti problem za korisnike Discorda na iOS-u, ali će ih ipak moći iskoristiti da bi pristupili određenim serverima

Matej Markovinović utorak, 20. travnja 2021. u 10:38

Discord je prije par dana objavio da pojačava svoja ograničenja na sadržaj za odrasle, među kojima zabranjuju pristup iOS korisnicima na Not Safe For Work (NSFW) servere, a sada ih zbog nezadovoljstva korisnika, ipak malo popuštaju.

Prema objavi Discorda, pristup će u potpunosti biti zabranjen samo za one servere usmjerene na eksplicitni pornografski sadržaj. Tako će onda ostali NSFW serveri i dalje biti blokirani prema zadanim postavka, ali će ih korisnici svejedno moći pregledavati.

Budući da su Appleova pravila za prikazivanje golotinje u aplikacijama na App Storeu poprilično stroga, čini se da je to bio razlog prvobitne zabrane. Unatoč tome, Apple ima „rupu“ u svojim pravilima koju Discord očito iskorištava. Naime, radi se o tome da je „slučajan NSFW sadržaj“, prema Appleovoj politici, dopušten sve dok je prema zadanim postavkama skriven.

Apple tako zahtjeva od korisnika da se u servere uključe putem internetske stranice, a ne preko aplikacije. Upravo je to Discord omogućio u svojem sistemu te tako korisnici iOS-a bezbrižno mogu pristupiti NSFW serverima.