Google Meet prepoznaje podizanje ruke – više nije potreban gumb 'Podigni ruku'

Umjesto klika na gumb, sada će biti dovoljno podignuti ruku u zrak kako bi sudionik videopoziva dobio priliku da postavi pitanje ili preuzme ulogu govornika

Tomislav Stanković četvrtak, 23. studenog 2023. u 21:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Google je objavio kako Google Meet od sada može prepoznati pokret podizanja ruke te više neće biti potrebno kliknuti na gumb kako bi osoba dobila pažnju.

Google je pokrenuo značajku otkrivanja pokreta rukom koja prepoznaje kada je ruka podignuta te ta gesta pokreće gumb za podizanje ruke. Time se ostalim sudionicima u videopozivu daje do znanja da osoba želi preuzeti riječ ili postaviti neko pitanje. Riječ je o AI značajki koja je najavljena još u ožuku, navodi TechCrunch.

Ova se funkcionalnost može jednostavno uključiti u Google Meet postavkama - Više opcija/Reakcije/Pokret podizanja ruke, ali je isključena prema zadanim postavkama.

Kako bi se značajka aktivirala, potrebno je da kamera bude uključena i da ruka bude vidljiva kameri, ali udaljena od lica i ostatka tijela. Također, značajka će se automatski isključiti za aktivne govornike, kako se ne bi aktivirala prilikom njihovih pokreta, budući da neki ljudi dosta gestikuliraju dok vode razgovor.

Kada netko od sudionika podigne ruku, svi sudionici poziva će biti obaviješteni jer će se pojaviti ikona za podizanje ruke na prikazu sudionika koji je to aktivirao, kao i do sada.