Gotovo nitko ne igra videoigre na Netflixu

Netflix je s uvođenjem videoigara htio privući veći broj pretplatnika, no čini se da im ta ideja, barem do sada, nije 'urodila plodom'

Matej Markovinović utorak, 9. kolovoza 2022. u 06:00
📷 Foto: Thibault Penin, Unsplash
Foto: Thibault Penin, Unsplash

Popularni streaming servis Netflix, još je u studenom prošle godine svojim pretplatnicima počeo nuditi videoigre kroz Netflix Games odjeljak. Tvrtka je od tada proširila svoju ponudu igara, no čini se kako ih je do sada isprobalo manje od jedan posto pretplatnika.

Naime, prema podacima koje je CNBC dobio od analitičke tvrtke Apptopia, Netflix Games u prosjeku ima 1,7 milijuna korisnika, što je vrlo mali dio od ukupnog broja pretplatnika diljem svijeta, koji iznosi 221 milijun.

Podaci, nadalje, pokazuju da su Netflixove igre preuzete ukupno 23,3 milijuna puta otkako je Netflix Games pokrenut. U početku se, podsjetimo, nudila biblioteka od svega pet videoigara, dok ih danas ima preko 20.

Kako prenosi The Verge, Netflix želi do kraja godine nuditi pretplatnicima čak 50 videoigara te je kupio tri nezavisna razvojna studija koji će mu pomoći u ispunjavanju tog cilja. Inače, prethodna izvješća pokazuju da preuzimanja igara na Netflix Gamesu polako rastu, tako da nije „sve tako sivo“.

Podsjećamo da pretplatnici Netflixa na Androidu mogu besplatno pristupiti videoigrama te ih preuzeti direktno iz aplikacije ili putem Google Play Storea, dok Appleova pravila zahtijevaju da se one preuzmu isključivo na App Storeu.