Imate neželjene 'goste' na Netflixu? Sada ih možete izbaciti

Korisnici Netflixa, jednog od najpopularnijih streaming servisa, od sada mogu odjavljivati uređaje koji su im se neželjeno 'prikvačili' na račun

Matej Markovinović četvrtak, 17. studenog 2022. u 11:00
📷 Foto: Dima Solomin, Unsplash
Foto: Dima Solomin, Unsplash

Zahvaljujući novoj značajki koja je trenutno dostupna u Netflix aplikaciji za iOS i Android, korisnici mogu odjaviti pojedine uređaje na njihovom računu. Drugim riječima, ako im se pojavi neželjeni gost koji, primjerice, ne plaća pretplatu nego mu je netko dao lozinku, može ga se jednostavno – izbaciti.

Riječ je, dakle, o korisnoj značajki koju je lako „upogoniti“. Sve što je potrebno je otići u Account Settings, potom u Security & Privacy odjeljak, gdje se nalazi Manage access and devices opcija. Klikom na to, otvorit će se svi uređaji koji su trenutno prijavljeni na račun te ih je od tamo moguće odjaviti.

Kako prenosi GSM Arena, ovo je samo jedan od koraka Netflixa prema razbijanju trenda dijeljenja lozinki. Podsjetimo, tvrtka se već duže vrijeme sprema zabraniti dijeljenje pristupa, što će, kako su najavili prošlog mjeseca, stupiti na snagu početkom sljedeće godine. Oni koji posuđuju račun za Netflix, morat će, na njihovu žalost, nadoplatiti određenu cijenu.

Kao što smo već spomenuli, značajka odjavljivanja uređaja s Netflixa trenutno je dostupna samo na mobitelima, a pretpostavlja se da će u narednim tjednima stići i za ostale uređaje.