Na OneDrive stiže ažuriranje koje ga čini intuitivnijim i bržim

Novi dizajn će biti dostupan svim osobnim korisnicima OneDrivea do kraja veljače, a donosi osvježenje Fluent dizajna predstavljenog prošle godine

Tomislav Stanković petak, 2. veljače 2024. u 06:00

Kako je navedeno u objavi nove bi značajke korisnicima trebale uštedjeti vrijeme tj. smanjiti vrijeme potrebno za dolazak do neke datoteke i općenito omogućiti da svoj sadržaj učine organiziranijim.

Tome bi trebao pridonijeti i poboljšani vizualni dizajn omogućujući korisnicima da se usredotoče na ono što je važno, a to je sadržaj.

Vizualno i funkcionalno

Ažurirani OneDrive u središnji fokus stavlja sadržaj. Trošeći manje vremena na traženje sadržaja korisnici će imati više vremena za rad na sadržaju.

S obzirom da rad često podrazumijeva suradnju s drugim osobama OneDrive će sada ponuditi jednostavan prikaz osoba bile one prijatelji, obitelj ili radni kolege. U tom se prikazu vizualno spajaju osobe i datoteke pri čemu postaje jednostavnije povezati određenog korisnika s nekim datotekama.

Osim toga tu su i novi filtri datoteka koji olakšavaju sužavanje prikaza na točno određenu vrstu datoteke koja je korisniku u tom trenutku potrebna. Nakon filtriranja može se koristiti i tražilica za još konkretnije rezultate.

I za kraj tu je i nadograđen gumb "Dodaj novo" koji uključuje opciju kreiranja ili dodavanja datoteke.