Quora gasi englesku verziju svog Partnerskog programa

Partnerski je program nastao prije 4 godine s ciljem aktivacije zajednice na engleskom jeziku. Financijski se nagrađivalo kreiranje pitanja što je dovelo do povećanja angažmana i ostalih korisnika.

Tomislav Stanković petak, 19. kolovoza 2022. u 12:23
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Quora je najavila gašenje Partnerskog programa na engleskom jeziku nakon 4 godine postojanja i nekoliko desetaka milijuna, kreiranih i odgovorenih, pitanja nastalih kao posljedica programa.

Gašenje programa nastupa 1. rujna 2022. godine dok će korisnici nastaviti skupljati programsku zaradu do 30. rujna na svim pitanjima postavljenim prije 1. rujna ove godine.

Partnerski program će ipak ostati aktivan na drugim jezicima, uključujući njemački, japanski, španjolski, francuski, talijanski, portugalski, hindi, švedski, nizozemski, marathski, bengalski, tamilski, indonezijski, danski, finski i norveški, prenosi TechCrunch.

"U ime Quore, puno hvala što ste partner Quore! Vaši napori u protekle 4 godine stvarno su napravili razliku za Quoru i volimo čuti o promjeni koju je program napravio u vašim životima. Ponosni smo na posao koji smo uspjeli obaviti zajedno i sada je vrijeme da krenemo dalje. Partnerski program za Quora na engleskom jeziku završit će 1. rujna i nadamo se da ćemo surađivati ​​s vama u drugim programima ili na drugim jezicima na kojima je Partnerski program i dalje aktivan."

Neki su korisnici od pokretanja programa 2018. godine kritizirali da je zarada od programa niska, čak i ako su njihova pitanja postigla zapaženu popularnost. A i sada, kada se program gasi, ne nedostaje kritika na korist koju će Quora nastaviti imati od svih do sada kreiranih pitanja i odgovora.