Spotify testira značajku koja podsjeća na TikTok

Nova će značajka omogućiti korisnicima da na zabavan i jednostavan način otkriju nove pjesme te ih dodaju na svoje popise za reprodukciju

Matej Markovinović petak, 26. studenog 2021. u 06:00

Čini se da format kratkih videozapisa kojeg je popularizirao TikTok, nije preskočio ni popularnu glazbenu streaming platformu. Spotify, naime, testira novu značajku u beta verziji svoje aplikacije za iOS, koja prikazuje kratke video isječke prilikom slušanja glazbe.

Za lakši pristup novoj značajki, Spotify je dodao četvrtu karticu na navigacijskoj traci pod oznakom Discover. Kad se ona otvori, korisnici će moći „skrolati“ i slušati pojedinačne pjesme koje potencijalno do sada nisu čuli te će ih moći lajkati i dodavati na popise za reprodukciju.

 Kako ovaj dodatak zapravo izgleda u aplikaciji, pokazao je na Twitteru izumitelj hashtaga Chris Messina.

Kako prenosi Tech Crunch, čini se da je Discover feed temeljen na postojećoj Canvas značajki, pomoću koje kreatori mogu reproducirati videozapise uz svoju glazbu na Spotifyu. Nadalje, ističe se da ove dvije značajke čak međusobno dijele neke video isječke.

Hoće li testiranje ove značajke prijeći u nešto više, trenutno nije poznato.

„U Spotifyu rutinski provodimo brojne testove u nastojanju da poboljšamo naše korisničko iskustvo. Neki od tih testova na kraju stvaraju put širem korisničkom iskustvu, a drugi služe samo za učenje. Trenutno nemamo više vijesti za podijeliti“, rekao je glasnogovornik Spotifya za Tech Crunch.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi