Uber ponovno otpušta, ovaj put 350 zaposlenika

Uber je proveo još jedan od svojih valova otpuštanja koji je ovaj put uključivao 350 zaposlenika iz svih odjela tvrtke pa i odjela Advanced Technologies koji je dosad bio pošteđen otpuštanja

Matija Pavlić utorak, 22. listopada 2019. u 06:00

Poznati alternativni taksi servis Uber proveo je još jedan val otpuštanja koji se odnosi na velik broj njihovih internih odjela.

Otpuštanja su uključivala odjele kao što su Uber Eats, marketinški odjel, odjel Advanced Technologies (odjel gdje se između ostalog razvijaju autonomna vozila), odjel za zapošljavanje odnosno ljudske resurse te neke druge odjele same tvrtke.

Od pojedinih zaposlenika je zatraženo preseljenje na drugu lokaciju, no u konačnici je otpušteno oko 350 zaposlenika što predstavlja oko 1% ukupne radne snage američke tvrtke.

Valja podsjetiti i na druge valove otpuštanja koji su se u Uberu zbili u proteklim mjesecima. Prije oko mjesec dana otpušteno je 435 zaposlenika iz odjela za proizvode i iz Uberova inženjerskog tima. Samo tri mjeseca prije tog vala otpuštanja zbio se val otpuštanja iz Uberova marketinškog tima koji se tada odnosio na oko 400 zaposlenika.