WhatsApp potvrdio mogućnost korištenja istog računa na više uređaja

Budući da se 'šuškalo' da WhatsApp radi inačicu za iPad, potvrđena će podrška za više uređaja uistinu omogućiti korištenje aplikacije na takvoj vrsti uređaja

Matej Markovinović petak, 4. lipnja 2021. u 17:05

Portal WABetaInfo, napravio je intervju s izvršnim direktorom Facebooka Markom Zuckerbergom i voditeljem WhatsAppa Willom Cathcartom, u kojem je među ostalom potvrđena i dugoočekivana podrška za korištenje jednog računa na više uređaja.

Naime, korisnici će novu značajku moći testirati u javnoj beta verziji koja stiže u narednim mjesecima,  a navodi se da će im ona omogućiti pristup računu na najviše četiri povezana uređaja. Zuckerberg je također potvrdio da značajka neće ugroziti tvrtkinu end-to-end  enkripciju.

Izvor: WABetaInfo
Izvor: WABetaInfo

„Veliki je tehnički izazov postići da se sve vaše poruke i sadržaj pravilno sinkroniziraju na svim uređajima, čak i kad se baterija telefona isprazni, ali to smo riješili i radujemo se što ćemo uskoro izbaciti značajku“, objašnjava Zuckerberg.

Osim toga, potvrđena je i nova „view once“ značajka, koja će omogućiti slanje sadržaja koji nestaje nakon što je pregledan, slično kao na Snapchatu i Instagramu. Navodi se da stiže i osvježeni „disappearing mode“, koji će se moći aktivirati za sve razgovore.

„Sve u svemu, ovo će WhatsApp poruke učiniti još privatnijim i sigurnijim!“, zaključuje Zuckerberg.