YouTube Music i Premium odnedavno dostupni i u Hrvatskoj

Osim Hrvatske, još 12 europskih zemalja prije nekoliko je dana dobilo pristup naplatnim servisima YouTubea, a među njima su i BiH, Slovenija i Srbija

Sandro Vrbanus subota, 20. srpnja 2019. u 06:30

Kao što ste već mogli čitati na našem forumu, YouTube je bez puno buke i galame prije nekoliko dana u Hrvatskoj pustio u rad svoje naplatne servise YouTube Premium i YouTube Music.

YouTube Premium pretplata tako donosi, za cijenu od 71,99 kuna mjesečno, pristup originalnim sadržajima koje posebno odabrani autori snimaju samo za ovu platformu, kao i slušanje glazbe u okviru YouTube Musica u potpunosti bez reklama, te uz mogućnost slušanja offline, te u pozadini (na mobilnim uređajima, dakle, i dok je ekran zaključan).

Želite li pretplatu samo na glazbene sadržaje, tada vam je namijenjena usluga YouTube Music Premium, koja košta 59,99 kuna mjesečno. Ona također nudi pristup potpunom glazbenom katalogu, te uživanje u glazbi offline i u pozadini putem mobilne aplikacije.

U obje varijante prvih mjesec dana nakon zasnivanja pretplate usluge su besplatne. Aktivacija se može obaviti putem web sučelja ili mobilnih aplikacija, a za slušanje glazbe (i gledanje video spotova) koriste se posebne mobilne aplikacije, kako na Androidu tako i na iOS-u.

Osim u Hrvatskoj, ove su opcije pretplata od sada dostupne u preko 60 zemalja svijeta. Među njima se odnedavno, uz našu zemlju, nalazi i 12 drugih zemalja Europe i regije, među kojima su Bosna i Hercegovina, Slovenija i Srbija.

Spomenimo i da je za pretplatu moguće odabrati i "obiteljsku opciju" koja za YouTube Music Premium košta 89,99 kuna, a zaYouTube Premium 109,99 kuna mjesečno, a omogućavaju povezivanje pretplata s pet korisničkih računa – pa se troškovi tako mogu podijeliti na više korisnika.