DuckDuckGo onemogućava skrivene programe u praćenju vaše e-pošte

DuckDuckGo je ukinuo listu čekanja za ulazak u svoju beta verziju usluge zaštite e-pošte pod nazivom 'Email Protection', otvarajući uslugu svima koji je žele isprobati.

Tomislav Stanković petak, 26. kolovoza 2022. u 20:53
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

DuckDuckGo Email Protection besplatna je usluga za prosljeđivanje e-pošte koja uklanja više vrsta skrivenih programa za praćenje e-pošte i omogućuje vam stvaranje neograničenog broja jedinstvenih privatnih adresa e-pošte, bez potrebe mijenjanja pružatelja usluga e-pošte ili aplikacije za pristup e-pošti.

Zaštita e-pošte 'Email Protection' djeluje kao filter za vašu e-poštu, bilo da ona dolazi s unaprijed postavljenih adresa ili @duck.com računa. Ovaj filtar skenira dolaznu e-poštu kako bi otkrio skrivene third-party trackere, a zatim ih uklanja i tako direktno štiti vašu privatnost.

Beta verzija usluge do sada je bila ograničena, zahtijevajući od potencijalnih korisnika da se prijave na listu čekanja. To je sada uklonjeno i svatko se može prijaviti za beta verziju usluge, navedeno je u objavi.

Osim toga, postoje i značajke kao što su 'Link Tracking Protection' koja služi kao zaštita od praćenja poveznica unutar e-pošte i 'Smarter Encryption' koja pomaže s nešifriranim vezama e-pošte i nudi mogućnost izravnog odgovora s vaših Duck adresa.

📷 Image: SpreadPrivacy
Image: SpreadPrivacy

Pristup usluzi omogućen je na svim važnijim platformama. Nakon preuzimanja iOS ili Android verzije DuckDuckGo mobilne aplikacije dovoljno je otvoriti 'Postavke' i odabrati 'Zaštita e-pošte'. Na računalu je dovoljno posjetiti adresu duckduckgo.com/email i preuzeti jedno od proširenja preglednika DuckDuckGo (Firefox/Chrome/Edge/Brave) ili DuckDuckGo za Mac (beta).