Intelov CEO Brian Krzanich podnio ostavku zbog ljubavne veze s kolegicom

Ostavka je odmah prihvaćena kako bi se pokazalo da "svi zaposlenici moraju poštivati Intelove vrijednosti i kompanijski kodeks ponašanja"...

Dragan Petric četvrtak, 21. lipnja 2018. u 16:40

Intel je objavio kako je CEO kompanije Brian Krzanich podnio ostavku koja na snagu stupa odmah, a razlog je - ljubavna veza koju je imao s kolegicom zaposlenom u firmi. CFO firme, Robert Swan, obavljat će funkciju "v.d.-a" do imenovanja novog CEO-a, a Intel je - u objavi za medije - naveo kako je "tvrtka nedavno informirana o prošloj 'sporazumnoj' ljubavnoj vezi g. Krzanicha s jednom od djelanica Intela" te su dodali kako je "istraga internih i eksternih konzultatna potvrdila povredu Intelove politike 'ne-fraternizacije', koja se odnosi na sve managere".

Ostavka je odmah i prihvaćena kako bi se pokazalo "da svi zaposlenici moraju poštivati Intelove vrijednosti i kompanijski kodeks ponašanja", a 'board of directors' (dakle ono što bismo mi nazvali 'nadzornim odborom') već je u potrazi za novim CEO-om, kako među internim, tako i među kandidatima izvan kompanije. 

Zanimljivo, Krzanich je došao u Intel još davne 1982. godine. Izvršne funkcije obavlja, doslovce, već desetljećima, a na poziciji CEO-a je od svibnja 2013. Još zanimljivije, kako mu i prezime sugerira, Krzanichevi korijeni sežu prema našem podneblju - konkretno - iz Podgore u Dalmaciji... Nema tog Intela koji će našem čoviku nametati politiku 'ne-fraternizacije'! :-)