Spotify je navodno platio 200 milijuna dolara za podcast Joea Rogana

Popularna streaming platforma neminovno je profitirala od Roganovog podcasta, unatoč kontroverzama koje su prošlog mjeseca preplavile medije. No, čini se da su cijelo ovo vrijeme prešutjeli koliko su zapravo platili da The Joe Rogan Experience bude na Spotifyu

Matej Markovinović nedjelja, 20. veljače 2022. u 06:00

Još je 2020. godine izašla vijest da je američki komičar, komentator MMA borbi i popularni podcaster, Joe Rogan, dobio od Spotifya 100 milijuna dolara da premjesti The Joe Rogan Experience na njihovu streaming platformu.

Međutim, nakon što je prošlo svega nekoliko tjedana od prašine koja se digla u medijima zbog kontroverznih Roganovih izjava u nekim epizodama njegovog podcasta, zahvaljujući kojima su Neil Young i Joni Mitchell odlučili bojkotirati Spotify, stiže zanimljiva vijest.

The New York Times navodi da Spotify nije platio 100 milijuna dolara Roganu da bi se njegov podcast ekskluzivno „vrtio“ na njihovoj platformi tri i pol godine. Cifra u pitanju, naime, iznosi čak 200 milijuna dolara, kažu dvije dobro upućene osobe u detalje transakcije.

Pod pretpostavkom da su ovi navodi točni, Spotify je, dakle, gotovo dvije godine u svim medijskim izjavama vezanim uz kupnju Roganovog podcasta, koristio brojku koja nije ni približno točna. Štoviše, odbili su za The New York Times komentirati uvjete ugovora, a ništa više nisu htjeli reći ni predstavnici Rogana.