Apple navodno priprema dva modela novih slušalica

Over-ear model bežičnih Appleovih slušalica navodno je u razvoju i mogao bi svjetlo dana ugledati krajem godine, kao i novi AirPods model

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 26. veljače 2018. u 16:36

Poznati analitičar KGI Securitiesa Ming-Chi Kuo još jednom je javnost "počastio" informacijama o mogućim budućim potezima Applea. Kako on doznaje, kompanija iz Cupertina trenutačno ima u razvoju nove proizvode u audio segmentu svojeg poslovanja, a riječ je o bežičnim slušalicama.

Prije kraja ove godine na tržište bi tako trebao stići novi model AirPods bežičnih slušalica, koje će se od postojećih razlikovati mogućnošću bežičnog punjenja u pripadajućoj kutijici, kao i unaprijeđenim W1 bežičnim čipom. Kutija za slušalice morat će izvana pretrpjeti nekoliko dizajnerskih promjena kako bi uključivala i mogućnost induktivnog punjenja, što će je vrlo vjerojatno i poskupiti u proizvodnji.

Drugi proizvod u ovom segmentu trebale bi biti sasvim nove Appleove bežične over-ear slušalice (one koje se stavljaju preko ušne školjke), slične dosadašnjim Beats modelima. Kuo navodi da bi novi model trebao dolaziti pod Appleovim brandom, a bežično bi se s iPhoneom spajao jednako kao i AirPods. Osnovna prednost ovog modela, namijenjenog malo zahtjevnijim korisnicima, trebala bi biti veća kvaliteta zvuka. Očekivano, jednom kada (ili ako) se ovakav model pojavi u prodaji cijena će mu biti viša nego što je slučaj s AirPods slušalicama, koje koštaju 160 dolara (ili kod nas oko 1.300 kuna).

Oba modela novih slušalica trebala bi biti u prodaji krajem godine, što znači da bi mogle biti predstavljene zajedno s ovogodišnjim modelima iPhonea, nekad početkom rujna.