Caviar AirPods Pro Gold Edition, bežične slušalice od 60K+ USD

Caviar je predstavio vlastito izdanje Appleovih AirPods Pro slušalica – AirPods Pro Gold Edition koje su kako im ime kaže pozlaćene što ih u konačnici čini "nešto" skupljima u odnosu na original

Stjepan Bilić petak, 15. studenog 2019. u 06:00

Krajem prošlog mjeseca Apple je predstavio novu generaciju AirPods slušalica. Nova generacija uz novo ime (AirPods Pro) donosi i novi dizajn, noise cancelling te druge tehnologije i poboljšanja, a shodno tomu i višu cijenu u odnosu na prethodnu generaciju. Dok Apple za nove AirPods Pro slušalice traži 249 USD, ima tvrtki koje za prepakiravanje slušalica traže i višestruko više, primjerice Caviar.

Navedena tvrtka odlučila je kako AirPods Pro slušalice nisu dovoljno elegantne pa su plastična kućišta u većini slučajeva zamijenili skupljim materijalima, od zmijske i aligatorove kože pa sve do 18-karatnog zlata. Potonje su posebno skupe – Caviar AirPods Pro Gold Edition slušalice stoje 67.290 USD.

Na ovoliku cijenu utječe količina zlata potrebnog za njihovu izradu te činjenica da su kućište slušalica te kutije za nošenje i nadopunjavanje načinjeni iz jednog dijela. Vjerovali ili ne na službenim stranicama proizvođača stoji napomena kako Gold Edition izdanje rasprodano.

Onih jeftinijih, obučenih u pitonovu i aligatorovu kožu, još uvijek ima na stanju. Njihova se cijena ovisno o koži i boji kreće od 1.310 do 1.540 USD. Osim u odabiru materijala u Caviaru su bili maštoviti i prilikom imenovanja svakog modela – Confidence, Grandeur, Prosperity, Grace, Delicious i Crystal.

Inače, AirPods Pro Gold Edition slušalice dobro se slažu uz Victory Diamond i Universe Diamond izdanje iPhonea 11 Pro istog proizvođača. Njihova cijena je također u rangu cijene slušalica, pa i veća -  od 61.840 do 91.430 USD.