Nova generacija slušalica AirPods Pro moći će provjeriti zdravlje sluha

Dugogodišnji Appleov analitičar tvrdi da će nadolazeća generacija slušalica AirPods Pro moći provjeriti zdravlje sluha korisnika pomoću testa koji reproducira različite tonove i zvukove

Matej Markovinović ponedjeljak, 3. srpnja 2023. u 17:47
📷 Foto: Unsplash, Miguel Angel Avila
Foto: Unsplash, Miguel Angel Avila

Apple sprema veliko osvježenje svojih slušalica ove jeseni. Prema informacijama koje je u Power On biltenu objavio Appleov analitičar Mark Gurman, nadolazeći AirPods Pro imat će kućište s USB-C priključkom za punjenje, kao i nove zdravstvene značajke koje stižu u sklopu iOS-a 17.

„Tvrtka radi na novoj značajki ispitivanja sluha koja će reproducirati različite tonove i zvukove kako bi slušalice AirPods utvrdile koliko osoba dobro čuje. Ideja je pomoći korisnicima u otkrivanju problema sa sluhom, baš kao što aplikacija Apple Watch ECG provjerava probleme sa srcem“, ističe Gurman.

Značajku za provjeru zdravlja sluha već neko vrijeme imaju pojedine bežične slušalice drugih proizvođača. Primjerice, Jabrin model Elite 75t nudi značajku MySound koja stvara prilagođene zvučne profile nakon reprodukcija niza tonova u svakom uhu te tako provjeravaju koje frekvencije korisnik može čuti, a slično je i kod novijih Ankerovih slušalica.

No, Gurman kaže da Apple radi i na dodavanju dodatnih zdravstvenih senzora unutar AirPodsa, koje će, među ostalom, moći mjeriti tjelesnu temperaturu.