Istekli certifikat zadao probleme korisnicima add-onova za Firefox

Istekli certifikat izazvao je probleme velikom broju korisnika internetskog preglednika Firefox kojima su automatski isključeni add-onovi i njih potom više nije moguće ponovno aktivirati

Matija Pavlić nedjelja, 5. svibnja 2019. u 07:00

Istekli certifikat uzrokovao je velike probleme Mozilli i velikom broju korisnika njihova internetskog preglednika Firefox. Spomenuti istekli certifikat utjecao je na add-onove (dodatke) unutar Firefoxa koji su automatski isključeni i više ih se nije moglo ponovno aktivirati.

To je među korisnicima izazvalo veliko nezadovoljstvo koje su odlučili podijeliti na svim popularnijim društvenim mrežama i servisima.

Što se tiče verzija Firefoxa na koje utječe ovaj problem s isteklim certifikatom nema inačica Firefoxa koje su na njega imune (stabilna inačica, Nightly inačica i Tor Browser su jednako pogođeni). Pritom valja napomenuti da postoje i korisnici koji ipak nisu pogođeni ovim problemom. 

Mozilla je vrlo brzo nakon širenja vijesti o ovom problemu izdala i hitnu zakrpu. Zakrpa u trenutku pisanja teksta ne rješava problem za sve korisnike koji su pogođeni ovim problemom te nije dostupna za sve inačice Firefoxa. Više informacija o njoj moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.