Autonomni skladišni roboti Gideon Brothersa u pilot projektu s Orbicom

Već treći pilot projekt za kolaborativni logistički robot tvrtke Gideon Brothers pokrenut je u Orbicovom distributivnom centru u Ivanić-Gradu

Sandro Vrbanus četvrtak, 12. rujna 2019. u 14:21

Veliki hrvatski distributer robe široke potrošnje, Orbico, pokrenuo je pilot projekt uvođenja kolaborativnih autonomnih mobilnih robota Gideon Brothersa, hrvatske tvrtke za robotiku i umjetnu inteligenciju. Projekt se provodi na razini matične tvrtke Orbico Hrvatska u distribucijskom centru u Ivanić-Gradu, priopćeno je danas.

Robote Gideon Brothersa do sada su kroz pilot projekte uvele dvije druge tvrtke sa sjedištem u Hrvatskoj, trgovac autodijelovima Tokić te Atlantic Grupa.

Roboti na zahtjev

U sklopu pilot projekta Orbico je implementirao dva robota te testira različite slučajeve upotrebe "na zahtjev", odnosno prema naredbama koje zadaju sami zaposlenici. Robot prevozi robu između određenih punktova distribucijskog centra – primjerice, radi etiketiranja – pri čemu sam bira rutu i izbjegava prepreke na putu. Ovi slučajevi upotrebe omogućuju Orbicu da testira funkcionalnost i fleksibilnost tehnologije Gideon Brothersa, uključujući, među ostalim, interakciju s viličarima i ljudima.

Orbico Hrvatska ima više od 920 zaposlenih te raspolaže s ukupno 54.000 m2 skladišnog prostora ukupnog kapaciteta od 50.000 paletnih mjesta.

Kompanija svoje poslovanje gradi na temeljnim načelima fleksibilnosti i otvorenosti stalnim promjenama, kao i ulaganju u razvoj zaposlenika. Uvođenje Gideon Brothersovih robota donosi dodatnu učinkovitost i povećava fleksibilnost Orbicovih operacija. Dodatna fleksibilnost posebno je važna za Orbico Hrvatska zbog izrazito sezonskog karaktera lokalnog tržišta, s obzirom na to da je vršna sezonska potražnja u nekim segmentima i do 17 posto veća od izvansezonske.

Automatizirani skladištari

Riječ je o potpuno autonomnom robotu za transport tereta na paletama, nosivosti 800 kg, a dizajniran je za sigurno kretanje oko ljudi te fiksne i pokretne opreme i strojeva. Tehnologija napredne vizualne percepcije koju je razvio Gideon Brothers nova je generacija robotskog vida, koja kombinira dubinsko učenje i stereoskopske kamere.

Ova tehnologija, temeljena na kamerama i umjetnoj inteligenciji, donosi mogućnosti navigacije i lokalizacije koje su znatno ispred standardne tehnologije dostupne na tržištu.

Robot zahtijeva vrlo malo fizičke infrastrukture: samo okvir za palete s kojeg robot može podići i na njega dostaviti teret na paletama te stanicu za punjenje baterija. U objektima nisu potrebni nikakvi zahvati, a budući da je robot u potpunosti autonoman, nisu potrebni nikakvi "markeri" ili drugi sustavi navođenja (npr. magnetske vrpce) na tlu.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi