MAKERphone će biti dostupan i u 4G inačici

Mobitel koji možete i sami sastaviti i tako usavršavati STEM vještine prikupio je na Kickstarteru već impozantnu svotu

Sandro Vrbanus utorak, 6. studenog 2018. u 06:00

Najnoviji Kickstarter hit u svijetu STEM učenja i tehnologije, MAKERphone karlovačkog poduzetnika Alberta Gajšaka, postao je u kratkom vremenu jedna od najuspješnijih crowdfunding priča s ovih prostora. U manje od mjesec dana ukupno je preko 1.800 podržavatelja putem Kickstartera uplatilo više od 230.000 američkih dolara za ovaj projekt.

Zauzvrat im ekipa Circuitmessa obećava da će u ožujku sljedeće godine dobiti jedan od odabranih paketa – MAKERphone koji moraju sami sastaviti, već sastavljeni uradi-sam mobitel, komplet sa setom alata, i slično. No, velika većina zainteresiranih kupaca Gajšakovoj je kompaniji postavljala jedno te isto pitanje: zašto MAKERphone podržava samo 2G mreže koje se u nekim zemljama već pomalo gase?

Ambiciozni poduzetnici iz Karlovca ubrzo su odgovorili i na ovaj izazov, pa je sada putem iste Kickstarter kampanje moguće prednaručiti i 4G/LTE inačicu MAKERphonea, koja će raditi i s mobilnim mrežama najnovije generacije. U odnosu na osnovnu inačicu koja se mogla dobiti po početnoj cijeni od 89 dolara, oni koji će sami htjeti sastaviti svoj 4G/LTE mobitel morat će izdvojiti 169 dolara, te pričekati na isporuku do svibnja.

MAKERphone u ovoj inačici koristi 4G chipset SIM7600 umjesto 2G GSM chipseta SIM800 – a cijena istoga diktira i konačnu cijenu cijelog uređaja. Sve ostalo je kod 4G inačice isto kao i kod one osnovne, pa se oni koji ne planiraju koristiti napredne funkcije mobilne internetske veze i dovoljna im je povezivost putem Wi-Fija mogu i dalje odlučiti za 2G varijantu. Kampanja traje još 17 dana.

 

The Force is strong with you and so are your wishes to make MAKERphone 4G a reality. After the great success (thank...

Posted by MAKERbuino on Monday, November 5, 2018

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi