Dobar start za Dasungov Not-eReader

Čini se kako tržište za Dasungov “Not-eReader” postoji, nedugo po pokretanju crowfunding kampanje prikupljen je sav traženi iznos

Stjepan Bilić petak, 26. listopada 2018. u 06:00

Početkom ovog mjeseca izvijestili smo vas kako se sprema crowdfunding kampanja kojoj je za cilj prikupiti novčana sredstava za izradu prijenosnog uređaja naziva „Not-eReader“. Podsjetimo, riječ je o uređaju nalik omanjem tabletu koji se temelji na E-Ink zaslonu i koji može zamijeniti do pet drugih uređaja – eReader, tablet, video player, PC monitor te monitor za mobitele.

Kako stoji na stranicama kampanje proizvođač ovog čuda, tvrtka Dasung, Not-eReader namijenila je osobama koje ne mogu podnijeti dugotrajno gledanje u standardne zaslone. Prema navodima proizvođača 90% ljudi osjeća se nelagodno ako u LCD zaslon gledaju duže od tri sata.

Dasung svoje kupce vidi i u korisnicima kojima je potreban multifunkcijski e-Ink tablet, roditeljima čija djeca putem iPada ili Android tableta gledaju crtiće ili sličan sadržaj te u ljudima koji moraju raditi svugdje. Potonje se zasigurno odnosi na zaposlenike koji moraju raditi i van ureda dok uza sebe imaju samo mobitel pa bi im veći zaslon (osjetljiv na dodir) dobro došao.

Inače 7,8-inčni E-Ink zaslon ima razlučivost od 1.872 x 1.404 točaka. Nadalje, Not-eReader ima, četverojezgreni procesor, 2 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koju je moguće naknadno proširiti memorijskim karticama microSD formata (do 128 GB). Tu su i stereo zvučnici te baterija kapaciteta 5.300 mAh. Baterija se ponovo nadopunjava putem USB-C porta. Za spajanje s mobitelima koristi se Wi-Fi mreža, a za spajanje s računalima i sličnim uređajima HDMI port.

Sudeći prema rezultatima kampanje, Dasung nije jedini koji tako misli. Kampanja tek što je počela već je prikupljen traženi iznos od 10.000 USD. Trenutno je prikupljeno 16.720 USD (167%), a do kraja kampanje je ostalo još mjesec dana.

Ako mislite da je zbog pomame ulagača Not-eReader jeftin, varate se. Cijena s popustom trenutno iznosi 369 USD, a na taj iznos treba još dodati i poštanske i druge troškove. Puna cijena kada se u ožujku 2019. godine pojavi na tržištu bit će 499 USD.