Samsungov najveći tablet pokazao se iznenađujuće čvrstim

Na YouTube kanalu JerryRigEverything osvanuo je test izdržljivosti kojeg su mnogi čekali. Pogledajte kako se Samsungov najveći tablet suočio s rukom i skalpelom Zacka Nelsona

Matej Markovinović utorak, 12. travnja 2022. u 06:00

Samsung je u veljači predstavio Galaxy Tab S8 Ultra. Riječ je, podsjetimo, o tabletu s 14,6-inčnim Super AMOLED zaslonom za kojeg tvrde da je čak 40 posto manje sklon savijanju od svojeg prethodnika te da mu je aluminijsko kućište 30 posto otpornije na ogrebotine.

Tvrtka je istaknula te brojke izdržljivosti, prvenstveno iz razloga jer je ipak riječ o poprilično velikom i tankom tabletu, pa mnogima ne ulijeva sigurnost kad je riječ o savijanju. Kako bi se uvjerio u čvrstoću Galaxy Taba S8 Ultra, youtuber Zack Nelson, poznatiji kao JerryRigEverything, odlučio je provjeriti hoće li preživjeti njegova testiranja u jednom komadu.

Nelson na početku videozapisa nije skrivao svoju sumnju, no čvrstoća i izdržljivost najvećeg tableta kojeg je imao priliku testirati, uistinu ga je iznenadila. Naime, ogrebotine na zaslonu pojavljuju se na šestoj razini Mohsove ljestvice tvrdoće, a senzor otiska prsta ispod zaslona radi i nakon nešto ozbiljnijih ogrebotina sedme razine.

Nakon crtanja dinosaura skalpelom na kućištu i paljenja upaljačem, Nelson je prešao na ono što su svi vjerojatno čekali – savijanje ovog „čudovišta od tableta“. Tab S8 Ultra preživio je i taj posljednji dio testa, a kako i sam youtuber kaže, jako ga je iznenadila njegova čvrstoća i izdržljivost.

„Inače pokušavam ostati objektivan tijekom svog testiranja, no danas kad sam otvarao kutiju ovog tableta, očekivao sam 'pokolj'. Umjesto toga me je 'zagrizao' i nije dobio nikakvu strukturnu štetu, a ja sam poprilično veliki čovjek“, zaključio je Nelson dodajući da nije siguran pomoću koje „crne magije“ je Samsung izradio Tab S8 Ultra.