TCL radi na 240 Hz zaslonu za tablete

Čini se kako polako dolazi vrijeme tableta sa 240 Hz zaslonima, informacija o jednom takvom TCL-ovom zaslonu ovih je dana procurila na kineske društvene mreže

Stjepan Bilić utorak, 26. studenog 2019. u 06:00

Zasloni s frekvencijom osvježavanja od 240 Hz nisu ništa novo kada su u pitanju ekrani za stolna i prijenosna računala te mobitele. No čini se kako će uskoro takvi ekrani stići i na tablete, barem ako je suditi prema informacijama koje su se ovih dana pojavile na kineskim društvenim mrežama.

Izvor je objavio fotografiju jednog 10,8“ zaslona tvrtke TCL uz koju je vidljiv i dio tehničkih podataka. TCL je naveo kako je riječ o 10,8“ WQ Gaming zaslonu, što može značiti kako bi se na tržištu u skorijoj budućnosti mogli pojaviti i gamerski tableti, budući da gamerske mobitele već imamo.

Uz navedenu dijagonalu prikazani ekran odlikuje se razlučivošću od 2.560 x 1.600 točaka, gustoćom prikaza od 280 PPI, osvjetljenjem od 500 nita i brzinom odziva od 2 ms. Debljina zaslona je 1,5 milimetara, a debljina okolnih rubova 0,6 milimetara.

TCL-ov zaslon u gornjem lijevom kutu ima punch-hole zbog čega neodoljivo podsjeća na zaslon na tabletu MatePad Pro. Međutim kako se Huawei nije pohvalio 240 Hz panelom, a i MatePad Pro ima nešto veće osvjetljenje (540 nita) sa velikom sigurnošću možemo reći kako nije riječ o istom, već samo sličnom zaslonu.