ChatGPT sada može pretraživati ​​Internet kako bi odgovorio na upit

Sposobnost ChatGPT-a za online pretraživanje bit će dostupna korisnicima Plus i Enterprise chatbota putem Microsoftove tražilice Bing

Mladen Smrekar subota, 30. rujna 2023. u 12:10
Chatbot je ranije bio ažuriran podacima do rujna 2021.  📷 upklyak
Chatbot je ranije bio ažuriran podacima do rujna 2021.  upklyak

Nakon što je omogućio korisnicima da razgovaraju s ChatGPT-om i analiziraju svoje slike, OpenAI je najavio još jednu veliku nadogradnju za svoj chatbot. Najnovija postavka omogućuje ChatGPT-u da pregledava internet kako bi korisnicima pružio ažurne informacije i izvore odakle je te informacije dobio.

Plus i Enterprise

ChatGPT nije bio povezan s internetom i bio je opremljen za odgovaranje na pitanja u vezi s podacima na kojima je trenirao do rujna 2021. Da ste, recimo, pitali ChatGPT tko je osvojio Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. godine, on vam ne bi mogao odgovoriti na pitanje.

"Ažuriranja uključuju praćenje robots.txt i identificiranje korisničkih agenata kako bi stranice mogle kontrolirati način na koji ChatGPT komunicira s njima", objavila je tvrtka na Twitteru, a ažurirana verzija bit će dostupna samo korisnicima Plus i Enterprise chatbota

Pregledavanje s Bingom

Da bi ga omogućili u postavkama, korisnici moraju otići na "Profil i postavke", odabrati "Beta značajke" i odabrati "Pregledavanje s Bingom". Sposobnost ChatGPT-a za online pretraživanje bit će naime dostupna putem Microsoftove tražilice Bing. Microsoft je, zna se, veliki investitor u OpenAI.

OpenAI je zapravo opciju pregledavanja s Bingom uveo još u svibnju ove godine, ali je otkriveno da chatbot zaobilazi paywall i postavke privatnosti na web stranicama.