Korisnicima MAXtv-a dostupni novi sportski kanali, ali ukida se SportKlub, dok N1 ostaje u ponudi

Start nove sezone nogometnih prvenstava u domaćim natjecanjima donosi i dugo pripremano preslagivanje ponude sportskih sadržaja među domaćim IPTV operaterima

Miro Rosandić četvrtak, 7. srpnja 2022. u 14:33

Kao što smo već pisali Hrvatski Telekom tijekom sljedeće četiri sezone ima ekskluzivna prava emitiranja najgledanijeg sportskog sadržaja u Hrvatskoj; Hrvatske nogometne lige i Hrvatskog nogometnog kupa. Prijenosi utakmica odvijati će se na novoosnovanim MAXSport programima, koji su korisnicima testno uključeni od 1. srpnja, a od kojih će MAXSport 1 prenositi veći dio HNL utakmica te će biti dostupan već u osnovnom paketu MAXtv-a. Nogometnu sezonu na MAXSportu otvara u ekskluzivnom prijenosu utakmica Superkupa Dinamo-Hajduk ove subote, 9. srpnja, u 20h.

Osim prijenosa uživo, program će sadržavati i posebne emisije koje će se baviti hrvatskim nogometom, primjerice ponedjeljkom je planirana posebna emisija u trajanju od 90 minuta posvećena HNL-u. Želja HT-a  je s vremenom proširiti program na hrvatske lige i kupove iz drugih sportova i da MAXsport bude sadržajem bogati, izvorni hrvatski sportski kanal.

Kome su novi kanali dostupni?

MAXSport1 program dostupan je već u osnovnom paketu svim korisnicima MAXtv, dok će MAXSport2 program biti dostupan MAXtv korisnicima sportskih paketa. MAXSport2 program sadržavat će prijenose uživo u trenutcima kada će se odigravati više paralelnih utakmica, dok će ostatak vremena na njemu prikazivati snimke i sažeci. Oba MAXSport programa biti će dostupa i na MAXtv satelitu, te u ponudi Iskona i evotv-a.

To će upotpunit nogometne utakmice najboljih i najzanimljivijih liga i natjecanja: UEFA Liga prvaka, UEFA Konfederacijska liga, španjolska La Liga, engleski Premiership, talijanska Seria A, francuska Ligue 1, portugalska Primeira, koje će se sve prenositi na ArenaSport kanalima dostupnima na MAXtv-u.

Richard Brešković
Richard Brešković

„Hrvatski Telekom usko je povezan sa sportom u mnogim segmentima svog poslovanja. Kao vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj, uvijek stremimo osigurati najkvalitetniji sadržaj našim korisnicima. Kako smo mi u Hrvatskoj poznati kao strastveni ljubitelji sporta, posebice nogometa, naša je zadaća omogućiti vrhunsko iskustvo putem najgledanijeg sportskog sadržaja i pritom podržavati i promovirati hrvatski sport. Vjerujem kako ćemo uz MAXSport1 i MAXSport2 programe zadovoljiti i opravdati povjerenje naših gledatelja“, izjavio je Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike.

Sve utakmice prenosit će se u HD-u, a povremeno i 4k

Sve utakmice HNL-a na MAXsport kanalu prenosit će se u najvišoj HD kvaliteti s obzirom da je HT osigurao povezanost stadiona optičkom infrastrukturom sa gigabitnim linkovima, čime su već sad ispunjeni preduvjeti i za buduće prijenose u 4k kvaliteti koje povremeno možemo očekivati već i u novoj sezoni.

Ukida se SportKlub

Ovih dana MAXtv korisnici koji su do sada imali SportKlub programe 1 do 6, Grand TV, Lov i Ribolov te Pikaboo i Vavoom dječje kanale,.dobit će obavijest da prestaju biti dijelom ponude MAXtv-a od 1. kolovoza.

U zamjenu za te sadržaje dobit će (ovisno o paketu koji imaju):

  • MAXSport 1 i MAXSport 2 kanali - prvi u osnovnom paketu, drugi u sportskom;
  • ArenaSport programe 7 do 10 uz nastavak prijenosa engleskog Premiershipa koji se od ove sezone emitira na ArenaSportu, uključuje i UEFA Ligu prvaka.
  • Snimalicu na Nova TV i Doma TV kanalima - usluga je do sada bila uključena kao dio Nova TV paketa i dodatno se naplaćivala;
  • Disney Junior i Disney Channel kanale - sadržaj za najmlađe;
  • Informativni kanal N1 - nastavljate gledati kao i do sada;
  • Arena eSport i Arena Fight kanale - za sve koji uživaju u eSport sadržaju i borilačkim sportovima;
  • Balkan Trip, Toxic TV i Toxic Folk - turistički i glazbeno-zabavni kanali.

Od 1. kolovoza bit će i manjih korekcija (povećanja) cijena za neke od paketa, a svima koji nisu zadovoljni s promjenama u ponudi TV kanala ili izmjenama cijena, omogućit će se i raskid ugovora bez naknade (ta ponuda trajat će samo 30 dana). 

 Ulaznice za događanja