SKILLER SGK40 - mehanička gamerska tipkovnica s Edge Light osvjetljenjem

Skiller SGK40 novi je dodatak istoimenoj seriji mehaničkih gamerskih tipkovnica koji uz uobičajeno osvjetljenje tipki donosi i dodatno, rubno, “Edge Light” osvjetljenje

Stjepan Bilić četvrtak, 28. ožujka 2024. u 20:11
Sharkoon 📷 Skiller SGK40
Sharkoon Skiller SGK40

Sharkoon je u svoju ponudu dodao još jednu mehaničku tipkovnicu za gamere – Skiller SGK40. Radi se o tipkovnici u tri bloka s izdržljivim aluminijskim kućištem, linearnim prekidačima i dodatnim, rubnim „Edge Light“ osvjetljenjem uz uobičajeno RGB osvjetljenje tipki.

Iako sam proizvođač ovaj model smješta u kategoriju gamerskih tipkovnica, Skiller SGK40 se bez ikakvih problema može koristiti i prilikom obavljanja drugih poslova. U odnosu na druge modele iz Skiller serije, Skiller SGK40 vizualno se najviše izdvaja upravo po „Edge Light“ osvjetljenju, odnosno po LED traci smještenoj sa stražnje strane kućišta. Korištenje ovog osvjetljenja je proizvoljno i može ga se u potpunosti isključiti, ali i animirati jednim od 15 jedinstvenih svjetlosnih efekata.

Osvjetljenjem se upravlja pomoću softvera, a isti softver služi i za ostale prilagodbe, poput snimanja složenih makronaredbi (do 391 radnji), njihove kasnije prilagodbe i drugo. Makronaredbe mogu se dodijeliti bilo kojem od ukupno 20 igraćih profila.

Huano 📷 linearni crveni prekidači
Huano linearni crveni prekidači

Sharkoon je ovu tipkovnicu opremio Huano linearnim crvenim prekidačima. U prijevodu to bi značilo da prekidači imaju nisku radnu silu (45g) i kratku udaljenost do točke aktiviranja (2mm). Što se izdržljivosti samih prekidača tiče, proizvođač navodi životni vijek prekidača od minimalno 50 milijuna pritisaka.

Uz standardne i funkcijske tipke tu su i tri multimedijske i jedna makro tipka. Tipkovnica se s računalom spaja putem USB-C kabela dužine 180 centimetara. Kako bi kabel bio što izdržljiviji na habanje Sharkoon se odlučio za kabel opleten tkaninom. Za što bolju konekciju dodan je i pozlaćeni USB konektor.

Dimenzije tipkovnice su 450,2 x 164,5 x 38,4 mm, a masa do 1.030 grama (zajedno s kabelom). Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. Trenutno je na tržištu moguće nabaviti SKILLER SGK40 u crnoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 59,90 eura. Naknadno, će u ponudu biti dodan i model u bijeloj boji.