SteelSeries predstavio nove kompaktne tipkovnice Apex Pro Mini i Apex Pro Mini Wireless

Apex Pro Mini i Apex Pro Mini Wireless predstavljaju novi dodatak SteelSeriesovoj ponudi mehaničkih igraćih tipkovnica

Matej Markovinović srijeda, 22. lipnja 2022. u 13:05

Jedan od vodećih proizvođača igraće periferije, SteelSeries, proširio je svoju Apex seriju tipkovnica s dva nova, kompaktna modela – Apex Pro Mini i Apex Pro Mini Wireless.

Riječ je, naime, o tipkovnicama koje će uštedjeti korisnicima mjesta na stolu, istovremeno im pružajući OmniPoint 2.0 prekidače koji su, kako kažu iz SteelSeriesa, 11 puta responzivniji s 10 puta bržom aktuacijom, kao i boljom kvalitetom izrade.

OmniPoint 2.0 prekidači omogućuju korisnicima da ih prilagode od minimalnih 0,2 milimetra, pa do maksimalnih 3,8 milimetra hoda. Na primjer, ako odluče postaviti osjetljivost na minimalnu vrijednost, tipkovnica će registrirati klikove za samo 0,54 milisekunde.

Uz to, svakako treba napomenuti da OmniPoint 2.0 nudi Dual Action sustav, odnosno mogućnost da se jednim pritiskom tipke aktiviraju dvije akcije u videoigri. To, primjerice, može biti posebice korisno u borilačkim, RPG ili MOBA naslovima.

Apex Pro Mini Wireless

Osim što ima OmniPoint 2.0 prekidače te kompaktni dizajn, Apex Pro Mini Wireless može se pohvaliti i dvojnom konekcijom, uključujući Gaming  Grade Wireless i Bluetooth. Prekidači navodno mogu izdržati preko 100 milijuna klikova, a tipke su napravljene od PBT materijala.

SteelSeries ističe činjenicu i da je profesionalni igrač CS:GO-a, Karrigan, postao poznat kao prvi e-sportaš koji je osvojio veliki turnir koristeći upravo Apex Pro Mini Wireless tipkovnicu.

Apex Pro Mini

O Apex Pro Mini nema se mnogo toga za reći, jer dijeli gotovo sve specifikacije s Apex Pro Mini Wireless tipkovnicom, osim, naravno, mogućnosti bežičnog korištenja. Kompaktnost će privući one kojima je prostor na stolu od izrazite važnosti, ergonomski dizajn pridonijet će komforu, dok će OmniPoint 2.0 prekidači s PBT tipkama osigurati dugotrajnost.

Zainteresirani mogu kupiti Apex Pro Mini Wireless za 279,99 eura, dok za Apex Pro Mini trebaju izdvojiti 219,99 eura. Tipkovnice su dostupne za kupnju na službenoj stranici SteelSeriesa.