Japanski brzi vlakovi imat će posebne kabine za rad na daljinu

Putnicima koji ne žele gubiti vrijeme u vlaku i htjeli bi raditi dok se voze, japanske će željeznice u brzim Shinkansen vlakovima ponuditi i zvučno izolirane prostorije za obavljanje videokonferencija

Sandro Vrbanus subota, 28. kolovoza 2021. u 11:35

Poslovično poslu predani i marljivi Japanci uskoro će moći raditi i dok – putuju na posao ili s njega, ili se vlakom voze u drugi grad. Naime, japanske su željeznice najavile da će svoje poznate brze vlakove Shinkansen opremiti dodatnim sadržajima namijenjenima radu na daljinu. Linija vlakova S Work bit će prilagođena upravo poslovnim ljudima, pa će, uz već postojeće Wi-Fi veze i priključke za struju (što danas postoji već i u HŽ-ovim vlakovima) ponuditi posebne prostorije za rad.

Tako će putnici na odabranim linijama imati mogućnost povući se u osamu malenog uredskog prostora, u kojem će imati stolac, stol za prijenosno računalo, čak i miša prema potrebi, a od ostalih će se putnika moći odvojiti zastorom.

Umjesto pušenja – Zoom

U nekim će, pak, vlakovima biti postavljene i "Zoom kabine", malene stojeće kapsule izgledom nalik na telefonske govornice, u kojima će putnici moći biti i zvučno izolirani od ostatka vlaka, kako bi u miru mogli obavljati svoje videokonferencije ili pozive. Ove govornice bit će postavljene na mjesta na kojima su se do prošle godine nalazile kabine za pušače. Pušenje je lani u svim japanskim vlakovima zabranjeno, kabine su izbačene, pa će sada vodstvo željeznica tako dobivene prostore prilagoditi poslovnim ljudima.

Ovi dodaci za rad na daljinu bit će za sada dostupni samo u modernim nagibnim Shinkansen vlakovima tipa N700S koji putuju na relaciji između Tokija i Osake.

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

In-ear slušalice

MARSHALL Mode EQ

Snažan zvuk uz minimalno izobličenje, Mode EQ, daljinski, 20 Hz – 20 kHz, 100 dB, 18 ohma, mikrofon, kabel otporan na petljanje.

599 kn 79,50 € Kupi

Streaming pojacalo

ROKSAN ATESSA

BluOS , širok izbor digitalnih i analognih prikljucaka i veza, Bluetooth, AirPlay 2, kompatibilan s MQA i FLAC, 130W (4 ohma).

14.990 kn 1.989,51 € Kupi