A1 predstavio svoj novi prodajni kanal - virtualni shop

Posjetitelji A1 virtualnog shopa mogu preko video veze, s bilo koje lokacije, kupovati na isti način kao da su posjetili fizičku poslovnicu. Video linko komuniciraju s djelatnika u stvarnom vremenu, a on im sve što zažele pokazuje i informira ih o onom što im je nepoznato. Na koncu mogu kupiti ili ugovoriti sve ono što su inače mogli preko weba, ali sada uz asistenciju prodavača

Miro Rosandić utorak, 1. listopada 2019. u 14:15

Točno prije godinu dana Vipnet je promijenio ime u A1.Kažu da su organizirali istraživanja koja su pokazala kako 98 posto korisnika poznaje A1 brand, i da ga korisnici percipiraju kao tehnološki naprednijeg i inovativnijeg operatora od drugih i kao vodiča kroz složeno digitalno doba. U skladu s digitalnim navikama korisnika koje pokazuju godišnji porast u broju posjeta (20%) na web stranici www.a1.hr, pri čemu se najviše transakcija realizira putem mobilnih uređaja (65%), A1 je pokrenuo novi oblik prodaje proizvoda i usluga kroz digitalne kanale – A1 virtualni shop.

Riječ je o usluzi koja omogućava korisniku da u stvarnom vremenu razgovara s djelatnikom A1, koji ga preko video veze može provesti kroz virtualni shop (u kojem se nalaze svi uređaji iu ponde A1), pokazati mu proizvode, predstaviti usluge i odmah mu odgovoriti na sva pitanja te mu, ako korisnik to poželi, pomoći u realizaciji kupnje.

Ivana Marković i Ivan Skender iz A1 Hrvatska
Ivana Marković i Ivan Skender iz A1 Hrvatska

Korisnici su dobro prihvatili novo ime branda, ali i povećali svoja očekivanja koja povezuju sa smjerom koji smo nazvali novim oblikom života. A1 Lapssus i A1 Internet zaštita primjer su jednostavnih digitalnih rješenja za korisnike, a sada predstavljamo i A1 virtualni shop koji donosi novo iskustvo kupnje. Korisnici koji su isprobali uslugu oduševljeni su osobnim kontaktom s našim agentima koji mogu ostvariti iz udobnosti svojeg doma i vjerujem kako će ovakav model dodatno povećati zadovoljstvo naših korisnika,  izjavila je Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika u A1 Hrvatska.

A1 web stranicu kao glavni digitalni kanal mjesečno posjećuje milijun korisnika, bilježimo stalan porast posjeta i transakcija te smo pokrenuli A1 virtualni shop kako bismo našim korisnicima olakšali komuniciranje s našim agentima na kanalu koji im je najbliži – mobilnom uređaju, putem video poziva, u stvarnom vremenu. A1 virtualni shop je još jedno od naših pametnih digitalnih rješenja koja doprinose našoj viziji digitalnog društva u kojem se tehnologija i ljudsko djelovanje međusobno nadopunjuju te nam donose najbolje elemente iz oba svijeta, izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska.

A1 virtualni shop je moguće posjetiti na internetskoj stranici www.a1.hr jednostavnim klikom na posebnu ikonu (radnim danom od 10 do 22h). Korisnik ostavlja svoj broj, a djelatnik u shopu korisnika „poziva“ u virtualni shop. Za uspostavu razgovora korisniku su potrebni računalo i mobilni uređaj, odnosno telefon, koji mu omogućuju da na zaslonu svog uređaja vidi virtualni shop i njegova djelatnika, omogućujući mu iskustvo fizičke poslovnice, ali s lokacije koja njemu odgovara. Ova digitalna platforma objedinjuje live video, slanje poruka u stvarnom vremenu, glasovnu komunikaciju i chatbot funkcionalnosti u jednu uslugu pa komunikacija postaje brža, neposrednija i interaktivnija, a korisniku se omogućuje personalizirano i poboljšano korisničko iskustvo. Proces kupnje u virtualnom shopu postaje brži i jednostavniji jer korisnik ne mora „lutati“ cjelokupnom ponudom, već prodajni djelatnik za njega lako pronalazi proizvod. Time štedi vrijeme za kupovinu, ali i vrijeme koje bi potrošio na put do fizičke poslovnice.

Video komunikacija je jednosmjerna, kupac vidi prodavača i trgovinu, ali prodavač ne vidi kupca i kupac ni ne mora imati kameru.

U A1 su nas zamolili da prenesemo obavijest kako je povodom otvorenja A1 virtualnog shopa, u tijeku promotivna ponuda – prva tri korisnika koji će u virtualnom shopu danas kupiti Myki sat, uz bilo koju postpaid tarifu, na poklon će dobiti romobil E-scooter Xplorer Green City 6,5". Također, korisnici u A1 virtualnom shopu mogu ostvariti popuste na Huawei uređaji do 1.500 kuna.

Ekipa koja će vas dočekati u A1 virtualnom dućanu i pomoći u odabiru uređaja ili usluge
Ekipa koja će vas dočekati u A1 virtualnom dućanu i pomoći u odabiru uređaja ili usluge