Serija Obi-Wan Kenobi stiže 25. svibnja na Disney+

Dugo očekivana serija Obi-Wan Kenobi, ugledat će svjetlo dana na Disney+ streaming platformi već 25. svibnja. Radnja će se odvijati 10 godina nakon filma Osveta Sitha, a pojavit će se i neki stari glumci

Matej Markovinović četvrtak, 10. veljače 2022. u 20:33

Iako Disney+ u Hrvatsku dolazi tek ovoga ljeta, obožavatelji Star Warsa imaju razloga za veselje. Naime, dugo očekivana serija o jednom od glavnih likova serijala, Obi-Wanu Kenobiju, 25. svibnja stiže na Disneyjevu streaming platformu.

Ulogu jedi majstora Obi-Wana dobit će Evan McGregor, koji ga je već glumio u Star Wars "prequelima" između 1999. i 2005. godine. U seriji će se također naći i Hayden Christensen u ulozi Anakina Skywalkera nakon njegove transformacije u Dartha Vadera.

Prema pisanju The Vergea, mnogo toga još nije poznato o nadolazećoj seriji. Radnja će se odvijati otprilike 10 godina nakon događaja Osvete Sitha, a gledatelji će imati priliku vidjeti i mladog Lukea Skywalkera na Tatooineu.

Disney ima iskustva u izradi Star Wars serija. Tako su, primjerice 2019. godine izbacili The Mandalorian, a krajem 2021. počastili su gledatelje serijom o lovcu na glave Boba Fettu. Budući da obožavatelji već dugi niz godina zahtijevaju saznati više o Obi-Wanu, vjerujemo da će si mnogi 25. svibnja zabilježiti na kalendaru.