Disney+ dolazi u Hrvatsku ovog ljeta

Lansirana krajem 2019, godine, Disneyeva OTT streaming usluga postala je vrlo brzo popularna zbog atraktivnih sadržaja koje nudi. Od ovoga ljeta trebali bismo je moći gledati i u Hrvatskoj

Sandro Vrbanus srijeda, 26. siječnja 2022. u 14:26

Disney je najavio kako će ovoga ljeta proširiti dostupnost svojeg streaming servisa Disney+ na dodatna 42 zemlje i 11 teritorija diljem Europe, Afrike i Azije, a za nas je to dobra vijest – naime, među pobrojanima je i Hrvatska.

Podsjećamo, Disney+ lansiran je krajem 2019. godine, a prilikom pokretanja bilo je sasvim jasno da ćemo na dolazak u Hrvatsku morati pričekati barem godinu dana. U konačnici će se to protegnuti na dvije i pol godine, ali – bolje ikad, nego nikad.

Marvel, Star Wars, Pixar…

Disney+ je OTT streaming servis poput Netflixa, a glavna mu je prednost bogati katalog sadržaja. Budući da Disney vlasnik poznatih franšiza Pixar, Star Wars i Marvel, imaju ogromnu povijest vlastite produkcije, a u ponudi su im i sadržaji National Geographica, ne čudi da je riječ o najbrže rastućoj streaming platformi posljednjih godina. Trenutačno bilježe oko 120 milijuna pretplatnika, što je više od Amazonovog Prime Videa. Netflix ih ima nešto preko 220 milijuna.

O popularnosti Disneyevih sadržaja mnogo govori i činjenica da je na nedavno objavljenom popisu deset najčešće piratiziranih serija, polovica upravo s platforme Disney+.

Kad je riječ o cijeni, paket pretplate na Disney+ u SAD-u stoji 8 dolara mjesečno ili 80 dolara godišnje, što je nešto manje od cijene Netflixa, koji je odnedavno poskupio – pa najjeftinija mjesečna pretplata u SAD-u sada stoji 10 dolara.

Što uključuje Disney+

Disney+ je streaming platforma za filmove i serije Disneya, Pixara, Marvela, Star Warsa i National Geographica, koja uključuje naslove poput Simpsona i još mnoge druge. Na odabranim međunarodnim tržištima također uključuje i novi brand zabavnog sadržaja Star (uključujući američki Hulu).

Streaming usluga tvrtke The Walt Disney Company, Disney+, namijenjena je direktnim korisnicima i dio je segmenta Disney Media & Entertainment Distribution unutar kompanije. Usluga nudi streaming bez reklama uz stalno rastuću kolekciju ekskluzivnih originalnih sadržaja uključujući dugometražne filmove, dokumentarne filmove, akcijske i animirane serije te sadržaje kraćih formata.

Uz pristup dugoj Disneyevoj povijesti nevjerojatnih filmskih i televizijskih naslova, Disney+ je također ekskluzivna platforma za streaming najnovijih izdanja studija Walt Disney. Kroz Star nudi najnovija izdanja produkcije 20th CenturyStudios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures i još mnogo toga.

Osim Hrvatske, novom streaming servisu veseliti se u našoj regiji mogu i stanovnici BiH, Crne Gore, Slovenije, Srbije…