Twitter izbacio sigurnosnu značajku koja će automatski blokirati uvredljive objave

Autori tweetova za koje tehnologija procijeni da su uvredljivi bit će automatski privremeno blokirani, što znači da vas neće moći zapratiti, slati vam privatne poruke ili pregledavati vaše objave

Matej Markovinović četvrtak, 2. rujna 2021. u 19:35

Budući da uvredljivi komentari i objave na društvenim mrežama nisu rijetka pojava, Twitter je odlučio izbaciti značajku Safety Mode, koja će automatski blokirati račune koji vam šalju pogrdne tweetove na sedam dana.

„Kada uključite Safety Mode značajku u vašim postavkama, naši će sustavi procijeniti vjerojatnost negativnog angažmana uzimajući u obzir i sadržaj objave te odnos između njenog autora i primatelja“, objašnjava Twitterov viši voditelj proizvoda Jarrod Doherty, dodajući da računi koje pratite i s kojima često komunicirate neće biti automatski blokirani.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Korisnici Twittera moći će pronaći informacije o objavama zbog koje je Safety Mode intervenirao automatskim blokiranjem, no iz tvrtke ističu da su moguće i pogrešne procjene.

„Nećemo uvijek procijeniti točno i mogli bismo pogriješiti, pa se automatska blokiranja koja je obavio Safety Mode mogu vidjeti i poništiti u bilo kojem trenutku u postavkama“, zaključuje Doherty.

Valja istaknuti da je nova sigurnosna značajka trenutno u beta verziji te ju zasad može koristiti mala grupa iOS, Android i web korisnika Twittera na engleskom jeziku, no iz tvrtke kažu  da će se ta grupa "testera" proširiti u sljedećim mjesecima. 

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi