Twitter uklanja Fleets, svoju 'stories' značajku koja nije zaživjela

Većini se korisnika ipak nije svidjela Fleets značajka, jer njihovi pratitelji nisu reagirali na objave kako je to bilo zamišljeno

Matej Markovinović četvrtak, 15. srpnja 2021. u 18:05

Twitter je na svom službenom blogu objavio vijest koja, kako se čini, neće razočarati velik broj korisnika. Naime, riječ je o uklanjanju Fleetsa, značajke postavljanja objava koje se pojavljuju na vrhu početne stranice te nestaju nakon 24 sata, slično onome kao što imaju sve popularne društvene mreže.

Tvrtka je globalno lansirala Fleets prije osam mjeseci u nadi da će korisnicima omogućiti da se ležernije izraze bez brige o skupljanju velikog broja lajkova i retweetova. Međutim, čini se da „twitterašima“ ta ideja ipak nije "sjela", pa se ova značajka gasi 3. kolovoza.

„Nadali smo se da će Fleets pomoći ljudima da se ugodnije pridružuju razgovorima na Twitteru. No, otkad smo ga globalno predstavili, nismo primijetili ono čemu smo se prvobitno nadali. Iz tog razloga, 3. kolovoza, Fleets više neće biti dostupan na društvenoj mreži“, poručio je Ilya Brown, Twitterov voditelj proizvoda, robne marke i video oglasa.

Kako prenosi The Verge, Twitter se već godinama bori s poticanjem novih korisnika da redovno objavljuju na društvenoj mreži, jer u većini slučajeva samo konzumiraju tuđi sadržaj i retweetaju ga. Stoga je Fleets bio pokušaj da tvrtka potakne ljude na češće objavljivanje i stvaranje novih konverzacija, no to im jednostavno nije pošlo za rukom.

„Ako ne razvijamo svoj pristup i svako malo ne uvodimo nove značajke – ne riskiramo dovoljno“, zaključuje Brown.