ChatGPT će pomagati zaposlenicima gradske uprave u Splitu

Grad Split najavio je da će transformirati svoje poslovanje uz pomoć umjetne inteligencije, pa administraciju planiraju ubrzati uvođenjem popularnog alata u svakodnevne zadatke

Sandro Vrbanus srijeda, 13. ožujka 2024. u 14:37

Na službenoj je web i Facebook stranici Grada Splita osvanula neuobičajena obavijest, barem kada su hrvatski gradovi u pitanju. Najavljeno je tamo da će gradska uprava "transformirati poslovanje uz pomoć umjetne inteligencije".

Ušteda vremena

"S ciljem ubrzavanja administrativnih procesa i transformacije gradske uprave korištenjem suvremenih tehnoloških alata, službe Grada Splita u svakodnevnom će radu odsad na raspolaganju imati digitalni alat koji se zasniva na primjeni umjetne inteligencije (ChatGPT)", kažu vladajući. Ovaj potez stiže nakon digitalizacije poslovnih procesa i uvođenja elektroničkog potpisa.

U prvoj fazi uvođenje ChatGPT-a će se odnositi na uštede vremena potrebnog za dnevne administrativne zadatke poput izrada analiza ili pomoći u izradi dokumenata.

"Strateški cilj je, uz pomoć daljnjeg razvoja tehnologije zasnovane na umjetnoj inteligenciji, gradske usluge učiniti dostupnijima i efikasnijima građanima, ali i transformirati procese unutar uprave na način da se službenicima omoguće dostupni alati, da ih se educira te tako oslobodi vrijeme koje će se ulagati u projekte i programe koji doprinose održivom razvoju zajednice", zaključuje se u priopćenju.