EU prisiljava Amazon da olakša otkazivanje Prime pretplata u Europi od 1. srpnja

Umjesto suvišnih informacija i nejasnih oznaka na gumbima Amazon mora pojednostaviti proces otkazivanja pretplate u dva klika

Tomislav Stanković srijeda, 6. srpnja 2022. u 09:02
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Amazon je pristao pojednostaviti proces otkazivanja Primea u Europi, što znači da će korisnici moći prekinuti svoju pretplatu u samo dva klika, objavila je Europska komisija, a prenosi The Verge. Promjene, koje su uvedene od 1. srpnja, trebale bi olakšati proces otkaivanja Prime pretplate koji je Amazon do sada otežavao "tehnikama manipulativnog dizajna".

Europska komisija kaže da se promjene odnose na Europsku uniju i Europski gospodarski prostor. Unatoč tome što je Ujedinjeno Kraljevstvo napustilo EU 2020., The Guardian izvještava da će britanski pretplatnici također imati koristi od postupka otkazivanja pretplate s dva klika. Ali kada je kontaktiran za komentar, glasnogovornik Amazona izbjegao je pitanja o tome hoće li implementirati slične promjene u SAD-u, rekavši da "u ovom trenutku nema najava o tome".

Amazon je prethodno pristao promijeniti svoje web sučelje kako bi jasnije označio gumb za otkazivanje i skratio ometajući tekst, ali sada kaže da će ga još više skratiti. Promjene će biti vidljive na stolnim računalima, mobilnim uređajima i tabletima.

📷 Image: European Commission
Image: European Commission

"Transparentnost i povjerenje kupaca glavni su nam prioriteti", rekao je glasnogovornik Bradley Mattinger u izjavi poslanoj e-poštom. "Kontinuirano slušamo povratne informacije i tražimo načine za poboljšanje korisničkog iskustva...”