RTL-ov streaming servis Play Premium postaje – Voyo

Novi-stari streaming servis bit će dostupan na hrvatskom tržištu od 27. kolovoza, a omogućit će gledanje TV sadržaja na zahtjev, pa čak i 24 sata prije nego on bude emitiran u redovnom programu

Sandro Vrbanus utorak, 1. kolovoza 2023. u 11:58

Televizijska kuća s nacionalnom koncesijom u Hrvatskoj, RTL Hrvatska, najavljuje pokretanje nove streaming usluge na našem tržištu. Svoj dosadašnji servis za gledanje videa na zahtjev Play Premium zamijenit će novim, imena Voyo, a osim imena bit će tu i nekoliko noviteta, koji bi trebali privući nove gledatelje.

Novo ime i nove usluge

Iz RTL-a tako najavljuju da će njihovi gledatelji na novom servisu, prvi put u Hrvatskoj, imati mogućnost gledanja televizijskog sadržaja 24 sata prije njegovog prikazivanja u redovnom televizijskom programu. Svi korisnici moći će na novoj platformi svoj omiljeni show pogledati prije svih, i to bez reklama, kažu iz ove TV kuće, pa najavljuju neke od naslova koji će biti dostupni na taj način. Među njima će biti novi glazbeni show "Superstar", nova dramska serija "San snova", 16. sezona reality showa "Ljubav je na selu", sedma sezona "Života na vagi", kao i "Večera za 5 na selu", odnosno više od 10.000 sati raznovrsnog sadržaja.

Bit će tu i filmova svih žanrova, stranih serija te najvećih regionalnih hitova, dječjeg sadržaja, dokumentaraca, sportskih prijenosa, i stranih reality showova. Sav strani sadržaj dolazit će s hrvatskim prijevodom, dječji sadržaj bit će sinkroniziran na hrvatski jezik, a sportski sadržaj emitirat će se uz hrvatske komentatore. Bit će omogućeno i preuzimanje sadržaja za gledanje offline.

Svi sadržaji koje donosi nova RTL-ova streaming platforma Voyo bit će dostupni na svim pametnim uređajima (mobitelima, tabletima, televizorima) i bez reklama. Uz to, korisnici će uživo moći gledati RTL-ove redovne kanale – RTL, RTL2, RTL Kockicu, RTL Crime, RTL Passion, RTL Living te RTL Adriju.

Voyo će nuditi i izradu odvojenih dječjih profila, uz mogućnost uključivanja roditeljske zaštite. Na ovoj platformi moći će se istovremeno gledati na dvama uređajima, a na jednoj pretplati moguće je dodati do pet personaliziranih profila. Cijena mjesečne pretplate bit će 5,99 eura.

Postojeći pretplatnici na Play Premium dobit će ažuriranu aplikaciju, novo ime i novi servis Voyo, a cijena pretplate za njih će ostati ista kao i do sada – 3,99 eura.