Streaming uslugu Disney+ ne očekujte u Hrvatskoj barem još godinu dana

Novi Disneyev streaming servis pušten je "u pogon" 12. studenoga u SAD-u, Kanadi i Nizozemskoj. Na istok Europe stići će najranije u listopadu 2020.

Sandro Vrbanus utorak, 12. studenog 2019. u 17:00

Disney+, nova video OTT streaming usluga medijske korporacije Disney, lansirana je ovoga utorka, 12. studenoga. Prve zemlje koje su dobile mogućnost gledanja njihovih filmova, očekivano, su SAD i Kanada, kao i Nizozemska. Sljedećeg tjedna očekuje se lansiranje u Australiji i Novom Zelandu, dok će ostatak svijeta ponešto pričekati da bi im pretplata na Disney+ postala dostupna.

Disney+ katalog

Na Disneyevoj streaming platformi za početak se nalazi kompletan katalog starih filmove ove kuće, kao i sva izdanja njihovih podružnica i franšiza – Pixara, Star Warsa, Marvela i National Geographica. Gledatelji će tamo moći naći, primjerice, film Bambi iz 1942. godine, Snjeguljicu i sedam patuljaka iz 1937., pa sve do ovogodišnjih naslova kao što su The Mandalorian ili Avengers: Endgame.

Cijena mjesečne pretplate na ovaj servis je 6,99, a godišnje 69,99 dolara. Pri tome je ovo jedini paket koji je dostupan. Za navedenu cijenu, za razliku od Netflixa, Disney+ pruža mogućnost gledanja videa na četiri uređaja istovremeno, uz 4K Ultra HD Dolby Vision sliku, HDR10 te Dolby Atmos zvuk.

Disney+ moguće je gledati u pregledniku, na mobilnim uređajima, podržanim pametnim televizorima, pomoću streaming stickova ili konzola.

U Hrvatskoj ne tako skoro

Što se tiče dostupnosti u našim krajevima, već smo naviknuti na to da ovakve usluge ovamo dolaze nešto kasnije. Disney je najavio da će njihov "plus" biti  dostupan u Zapadnoj Europi 31. ožujka 2020. godine. U sklopu tog širenja usluga će biti službeno pokrenuta u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španjolskoj.

Kad je riječ o Istočnoj Europi, najavljuje se širenje tijekom narednih godinu dana, najvjerojatnije nekad od listopada 2020. godine na dalje.