CD Projekt Red prikazao 48-minutni gameplay demo za Cyberpunk 2077

Ekskluzivni demo, kojeg su neki dobili priliku vidjeti samo iza zatvorenih vrata, najprije na E3-ju, a zatim na sajmu Gamescom, sada je napokon i javno dostupan svima koje zanima ovaj budući veliki gamerski hit

Mateja Šop ponedjeljak, 27. kolovoza 2018. u 20:45

CD Projekt Red je za vrijeme sajma Gamescom rekao kako nisu spremni svim igračima prikazati kako igra izgleda. Budući da je sajam završio u subotu, izgleda kako im nije trebalo dugo vremena da se pripreme. Nakon prijenosa uživo koji je započeo jutros u 10 sati na njihovom Twitch.tv kanalu i na kojem punih devet sati prikazivali ispisivanje brojki i slova odlučili su svima prikazati kako Cyberpunk 2077 izgleda u trenutnoj fazi razvoja.

Gameplay demo je navodno veoma sličan onome koji se najprije prikazivao na sajmu E3 sredinom lipnja i kojeg su neki uspjeli, uz neke manje promjene, opet iza zatvorenih vrata vidjeti za vrijeme Gamescoma, a traje čak 48 minuta. U njemu nam je narator odlučio malo približiti svijet Cyberpunka, kao i grad Night City u kojem se radnja odvija.

Stvari su ostale više manje nepromijenjene od onog što smo pisali nakon što su se prvi izvještaji počeli pojavljivati, ali je definitivno puno drugačije iskustvo to svojim očima pogledati od početka do kraja. Grad izgleda živopisno i prepun je NPC-jeva, sada je jasno zašto se CD Projekt odlučio na pogled iz prvog lica, likovi su zanimljivi, borba izgleda veoma dinamično, nadogradnje koje ćemo moći koristiti su raznolike, kroz grad se moguće voziti s pogledom iz automobila ili izvan njega, a ako razvojni tim uspije od cijele igre napraviti ovakvo iskustvo, bit ćemo jako impresionirani.

Cyberpunk 2077 još uvijek nema datum izlaska, ali je ovaj prikaz definitivno korak u dobrom smjeru zato što CD Projekt Red ima povjerenja u ono što stvara. Igra je u izradi za PC, Xbox One i PlayStation 4 i nadamo se da će uskoro biti spremni reći nešto više. Ako želite biti u toku, sve novosti koje objave pojavljuju se na Twitteru, Facebooku i službenim stranicama, a ispod teksta možete pogledati cijeli demo i u 4K rezoluciji ako želite.

Kao bonus, evo što je razvojni tim sakrio na kraj ovog prikaza: