Spanoptic S01 E04: Što je Identity Management?

Poslušajte iskustva stručnjaka koji se bave implementacijom Identity Managementa (IDM) u svrhu automatizacije poslovnih procesa za održavanje cijelog životnog ciklusa korisničkih računa i identiteta

Bug.hr srijeda, 16. lipnja 2021. u 11:04

Tema nove Spanoptic epizode je Identity Management! Spanovi IDM stručnjaci, Stanka Mataga, IDM Project Management Team Leader te Vedran Mrvelj, IDM Development Team Leader bave se implementacijom IDM rješenja kod klijenata u svrhu automatizacije poslovnih procesa za održavanje cijelog životnog ciklusa korisničkih računa i identiteta. Ako krajnji korisnici čijim accountima i identitetima upravljaju ne čuju za njih, znači da dobro rade svoj posao i da sustav dobro i ispravno radi. I to tako obično i biva.

No, posao identity management stručnjaka sa sobom donosi razne izazove i nije se uvijek lako pripremiti na sve njih, pogotovo kad radite s korporacijama u ime kojih morate upravljati i sa nekoliko stotina tisuća, pa čak i više korisničkih identiteta. U lipanjskoj Spanoptic epizodi Slaven i njegovi gosti kreću na put kroz nepredvidljiv svijet identity managementa, pa ćete tako moći saznati puno detalja o ovoj intrigantnoj temi, od toga što je uopće IDM i kako se uvodi u velike organizacije do toga zašto bez dobro posloženih i optimiziranih identity management protokola nema ni uspješnih tvrtki.

Naposlijetku, upravljanje korisničkim identitetima, računima i profilima puno je kompleksnija problematika nego što se to na prvi pogled može učiniti. Čudne kombinacije imena i prezimena, zaposlenici koji se zovu i prezivaju isto, odlasci i dolasci, stjecanje i gubljenje administracijskih ovlasti, sve to mora slijediti organiziran slijed pravila i politika. Pa eto, želite li saznati više o identity managementu i njegovoj važnosti za tvrtke, poslušajte što o tome kažu ljudi pod čijom su jurisdikcijom i klijenti sa preko milijun korisničkih profila!