VR video Beča iz orlovske perspektive

Orlovi Bruno i Fritzi "angažirani" su kao snimatelji kako bi se Beč mogao upoznati iz ptičje perspektive i na taj način približiti turistima, ali i svojim stanovnicima

Bug.hr subota, 21. srpnja 2018. u 02:06

Ljepote Beča od sada se uz pomoć VR naočala mogu doživjeti i iz orlovske perspektive. Zaslužna za to je Beča turistička zajednica (Wien Tourismus) koja je u listopadu 2017. započela neobičnu akciju snimanja grada. Orlovi Bruno i Fritzi "angažirani" su pri tom kao snimatelji koji su šest mjeseci kružili iznad grada s kamerom na leđima. Kako vrijeme tijekom snimanja nije uvijek bilo optimalno, dva su orla početkom 2018. godine dobila pomoć od kolega Darshana i Victora, a jedan dio snimaka nastao je i iz balona.

„Čari Beča najbolje se mogu doživjeti iz ptičje perspektive. Ovim neobičnim 360° videom ljude iz cijelog svijeta želimo oduševiti i motivirati da posjete glavni grad Austrije“, kazao je direktor bečke turističke zajednice Norbert Kettner.

Prije početka snimanja provedena su dakako sva veterinarska ispitivanja kako životinje ne bi patile pod teretom kamera.

Pored leta orlova turistička publika na YouTube kanalu turističke zajednice uz pomoć VR naočala može pratiti i ljetni koncert Bečkih filharmoničara te uroniti u svakodnevni ritam grada.