Novi sustav za virtualnu stvarnost HTC VIVE Cosmos od listopada u Hrvatskoj

HTC je objavio značajke i funkcije novog sustava VIVE Cosmos koji će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada po cijeni od 6.799 kuna

Sandro Vrbanus petak, 13. rujna 2019. u 06:00

HTC VIVE je objavio značajke i funkcije novog sustava VIVE Cosmos, uključujući nadolazeće cijene i dostupnost te bonuse za prednarudžbu. Vive Cosmos je najnoviji sustav virtualne stvarnosti (VR) koji se temelji na osobnom računalu, a kojeg odlikuje nova razina dostupnosti i jednostavnosti uporabe, poručili su iz HTC-a.

Tehnička svojstva

Vive Cosmos izgrađen je kako bi se prilagođavao potrebama VR klijenata te omogućuje nikad brži ulazak u VR, zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Cosmos ima kombiniranu razlučivost piksela od 2880 x 1700, što predstavlja povećanje od 88% u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera.

Preklopni dizajn omogućava korisnicima da se prebace između stvarnosti i virtualne stvarnosti za samo nekoliko sekundi. Cosmos također ima potpuno redizajnirane upravljače koji povećavaju funkcionalnost unutar virtualne stvarnosti i pružaju dodatnu udobnost tijekom dugih igračkih sesija. Cosmos je također kompatibilan s bežičnim adapterom Vive za one koji žele uživati u kretanju u virtualnoj stvarnosti bez kabela.

Najavljen prvi modul

Zahvaljujući svojemu modularnom dizajnu objektiva, Vive Cosmos će korisnicima pružiti mogućnost da se njihov naglavni sustav tijekom vremena razvija zajedno s njima. Prvi najavljeni službeni "modul" jest Vive Cosmos za vanjsko praćenje, namijenjen korisnicima koji žele nastaviti s uporabom svojih postojećih baznih stanica Lighthouse za scenarije praćenja, ali koji također žele iskoristiti nove značajke sustava Vive Cosmos. Ovaj prvi modul kompatibilan s baznim stanicama podupire Viveov ekosustav periferne opreme, uključujući Vive Tracker. Novi modul bit će dostupan tijekom prvog tromjesečja sljedeće godine.

Uključeni sadržaj

Svaki kupac koji izvrši prednarudžbu svojeg Cosmosa prije 2. listopada u svojoj će kutiji dobiti kod za preuzimanje 12-mjesečne pretplate na Viveport Infinity. Viveport Infinity pruža neograničen pristup stotinama izvrsno ocijenjenih aplikacija, igara i videozapisa iz područja virtualne stvarnosti. Zajedno s predstavljanjem Vive Cosmosa, Viveport Infinity dodavat će nove naslove.

Vive Cosmos prvi je naglavni sustav koji nudi Vive Reality System, redizajnirano softversko iskustvo za Vive. Vive Reality System predstavlja potpuno novu filozofiju dizajna za VR koja pruža proširenje stvarnog života i omogućuje da se VR ne doživljava kao puko pokretanje aplikacija, nego kao "prelazak između svjetova", kako to vole reći iz HTC-a.

Cijena i dostupnost

Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada po cijeni od 6.799 kuna. Prednarudžbe se zaprimaju već sada.