Orqa u SAD-u predstavila svoje potpuno nove video naočale za industriju i vojsku

Na najvećem sajmu bespilotnih sustava i robotike osječka je kompanija predstavila svoje najnovije proizvode i rješenja iz područja dronova i robotike, među kojima i nove naočale za industriju i vojsku

Sandro Vrbanus petak, 26. svibnja 2023. u 12:19

AUVSI XPONENTIAL 2023, najveća tehnološka konferencija i sajam u SAD-u za bespilotne sustave (dronove) i robotiku, nedavno je održana u Colorado Convention Centru u Denveru. Ova manifestacija okupila je vodeće stručnjake, tvrtke i organizacije iz više od 60 zemalja, a među njima i osječku kompaniju Orqa, koja je predstavila nove komponente i sustav za prijenos videa i daljinsko upravljanje, upravljačku pločicu za kontrolu leta sa autopilotom i sustav za upravljanje elektromotorima na malim letjelicama te potpuno nove video naočale koje ciljaju na vrlo zahtjevno tržište industrijskih korisnika te vojnu industriju.

Lideri industrije

Konferencija je bila izvrsna prilika za razmjenu ideja, pronalazak novih partnerstava i kupaca te dobivanje uvida u najnovije inovacije. Jedan od najvažnijih dijelova XPONENTIAL-a bio je expo, na kojem je više od 600 izlagača predstavilo svoje najnovije proizvode i rješenja iz područja dronova i robotike. Među njima našla se i Orqa, predstavljanjem niz noviteta namijenjenih industriji dronova.

"Već treću godinu, Orqa sudjeluje na ovoj konferenciji gdje imamo priliku predstaviti naše nove inovacije. Naš je tim predstavio ključne komponente i sustave za bespilotne letjelice, uključujući napredne sustave za prijenos videa, daljinsko upravljanje i letno računalo s autopilotom. Ovi proizvodi su rezultat naših napora da unaprijedimo tehnologije i performanse u industriji dronova. Konferencija nam je također omogućila vrijedne kontakte s drugim stručnjacima i tvrtkama, ali i otvorila nove mogućnosti za buduća partnerstva i suradnje. Nastavit ćemo s predanim radom kako bismo ostali lideri u industriji dronova i robotike te oblikovali budućnost ovog brzo rastućeg sektora", objasnio je Ivan Jelušić iz Orqe.

Nove naočale

Osim komponenti, predstavljene su i nove video naočale koje su posebno namijenjene zahtjevnim industrijskim korisnicima i vojnoj industriji, gdje je ova tvrtka već godinama vodeća. Orqa d.o.o. inače je glavni dobavljač proizvoda i rješenja za drone edukaciju u američkim školama, pokrivajući stotine škola i tisuće budućih pilota.

Ova jedinstvena pozicija hrvatskog brenda u zahtjevnom segmentu drone edukacije privukla je veliku pozornost sudionika konferencije. Svakako treba spomenuti i podatak da rješenje tvrtke Orqa FPV.Skydive koristi gotovo 300.000 drone pilota diljem svijeta.Ulaznice za događanja