Valve radi na vlastitom VR uređaju i Half-Lifeu VR?

Kako iz vlastitih izvora doznaje portal UploadVR, Valve već naveliko priprema vlastiti VR set koji će se nuditi uz pripadajuće kontrolere i VR verziju Hale-Lifea

Damir Radešić utorak, 13. studenog 2018. u 15:02

Nakon nedavne pojave slika VR uređaja na kojima je na štampanim pločicama vidljiv logotip Valvea koje su objavljene na Imguru, ekipa portala UploadVR dala se u malo istraživanje i od neimenovanih izvora doznala da Gabe Newell i njegov tim uistinu rade na vlastitom VR headsetu, kontrolerima i igri Half-Life u VR izdanju. Potonja navodno nije pravi nastavak, Half-Life 3, kojeg igrači već godinama iščekuju, već će prema izvoru ovih glasina biti prethodnik serijala i njegovo zasebno izdanje.

Što se tiče samog VR uređaja, isti bi trebao imati kut gledanja od 135 stupnjeva i rezoluciju kakvu ima HTC Vive Pro, 1440x1600 piksela po oku, odnosno kombinirano 2880x1600 uz osvježavanje 90Hz. Usporedba s Vive Pro nije slučajna obzirom da je Valve umjesto vlastitog VR headseta prije dvije godine udružio snage s HTC-om i izbacio Vive, a početkom ove godine HTC je u prodaju pustio upravo Pro inačicu. Obzirom da je Valve već ranije objavio uređaje Steam Controller i Steam Link, novi hardverski poduzetnički pothvat ne zvuči nimalo nelogično.

Fotografije prema datumu na monitoru koji je uletio u kadar na jednoj od njih datiraju iz srpnja ove godine i izvjesno je da je od tada došlo do određenog napretka u razvoju, no kako se Valve još uvijek nije očitovao glede čitave priče, sve ostaje na glasinama.