Ovako bi mogao izgledati Xiaomijev kompaktni flagship telefon

Ako se 'šuškanja' i objavljeni render pokažu točnim, zainteresirani bi kupci uskoro mogli dobiti uistinu kompaktni Xiaomijev flagship pametni telefon

Matej Markovinović subota, 5. veljače 2022. u 06:00

Obožavatelji pametnih telefona kompaktnih dimenzija obradovali su se krajem studenog kada se pisalo da Xiaomi navodno radi na malom flagship uređaju. Tada se, naime, govorilo da će to biti 6,28-inčni Xiaomi 12X koji je predstavljen krajem prosinca, no čini se da ipak nije bilo riječ o njemu.

Budući da 6,28-inčni zasloni jesu nešto manji za današnje standardne, Xiaomi navodno radi na 12 Mini telefonu, koji će imati još manje dimenzije. Iako detaljne specifikacije trenutno nisu poznate, popularni leaker Shadow_Leak tvrdi da je tvrtka već gotova s dizajnom uređaja te je objavio njegov render.

Ako je za vjerovati objavljenom renderu, Xiaomi 12 Mini neće zadržati prepoznatljiv izgled kamera koji je prvobitno predstavljen sa serijom 12, već će imati potpuno novi dizajn. Dimenzije se iz ovog prikaza ne mogu sa sigurnošću očitati, no pretpostavlja se da će zaslon svakako biti manji od šest inča.

U svakom slučaju, čak iako se render pokaže netočnim, dobra je vijest da Xiaomi razmišlja o izbacivanju kompaktnog flagshipa. Podsjetimo, kad je riječ o manjim telefonima, iPhone svojim kupcima nudi 5,4-inčni 13 mini, dok bi Samsung ovog mjeseca trebao predstaviti 6,1-inčni Galaxy S22.