Sony otkrio datum predstavljanja svojeg novog flagship mobitela

Sonyjev novi flagship, Xperia 5 V, imat će osvježeni vizualni dizajn, a pogonit će ga Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 uparen s do 16 GB RAM-a

Matej Markovinović petak, 25. kolovoza 2023. u 22:50
Sony Xperia 5 V.
Sony Xperia 5 V.

Prošlo je gotovo godinu dana otkad je Sony predstavio Xperiju 5 IV, flagship mobitel namijenjen onima koji vole old school značajke poput manjeg zaslona i 3,5-milimetarskog priključka za slušalice. Usprkos tada vodećim specifikacijama i nekim specijalnim funkcijama napravljenim za fotografske entuzijaste, Xperia 5 IV nije dosegla svoj puni potencijal.

No, to nije pokolebalo Sony da najavi predstavljanje novog flagship mobitela, Xperije 5 V, koje će se održati već prvoga rujna u devet sati prema našem vremenu.

Ako je za suditi prema prethodno procurjelim promotivnim fotografijama, Xperia 5 V zadržat će debele rubove oko zaslona, baš kao i svoj prethodnik, kao i 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Sustav kamera bit će vizualno osvježen te će sadržavati dva senzora slike.

Ostale specifikacije trenutno nisu službeno poznate, no očekuje se da će mobitel biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 SoC-om uparenim s do 16 GB RAM-a.