YouTube testira zumiranje videozapisa

Iako se videozapisi na YouTubeu mogu vrlo lako zumirati na desktopu, to je već malo teže napraviti na mobitelima. Iz tog je razloga tvrtka započela testiranje značajke zumiranja videozapisa u svojoj aplikaciji

Matej Markovinović subota, 6. kolovoza 2022. u 19:48
📷 Foto: Christian Weidiger, Unsplash
Foto: Christian Weidiger, Unsplash

YouTube testira novu značajku u svojoj mobilnoj aplikaciji, koja Premium korisnicima omogućuje zumiranje videozapisa.

Kako prenosi 9to5Google, ova eksperimentalna značajka omogućuje zumiranje pomoću prstiju te radi u okomitom i vodoravnom prikazu preko cijelog zaslona. Testiranje će se odvijati do 1. rujna, što znači da će YouTube imati nešto manje od mjesec dana da dobije povratnu informaciju korisnika i odluči hoće li trajno implementirati značajku zumiranja.

Naime, za uključivanje ove značajke, potrebno je otvoriti postavke na YouTubeu te kliknuti na odjeljak „isprobajte nove značajke“ (try new features). Tamo će se naći značajka koja će omogućiti 8x zumiranje videozapisa. Napominjemo još jednom, zumiranje mogu koristiti samo korisnici YouTube Premium pretplatničkog paketa.

Trenutno nije poznato hoće li značajka zumiranja ostati dodatak samo za Premium korisnike ili će ju nakon završetka testiranja moći koristiti apsolutno svi.