YouTube značajka 'slika u slici' postaje dostupna za sve Premium iPhone i iPad korisnike

Picture-in-picture smanjuje videozapis na mali player kojeg korisnici mogu gledati dok istovremeno koriste druge aplikacije. Značajka je, podsjetimo, već duže vrijeme dostupna na Android uređajima

Matej Markovinović četvrtak, 14. srpnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

U lipnju 2021. godine, YouTube je uveo picture-in-picture (slika u slici) način rada, no samo za Premium korisnike na iPhoneu i iPadu u SAD-u. Više od godinu dana nakon, objavili su na svom službenom blogu da se ta dugo očekivana mogućnost globalno uvodi za sve uređaje koji koriste iOS i iPad OS 15.0 ili noviji.

Drugim riječima, svi iPhone i iPad korisnici YouTube Premiuma diljem svijeta, moći će reproducirati glazbu i ostali sadržaj u picture-in-picture načinu rada. To, dakle, znači da će dobiti mogućnost istovremenog gledanja videozapisa u malom prozoru u kutu ekrana, dok, primjerice, listaju Facebookom ili surfaju internetom.

No, budući da su američki iPhone i iPad korisnici prvi „okusili“ ovu značajku, YouTube im je omogućio da ju koriste čak i ako ne plaćaju Premium pretplatu, no samo za neglazbeni sadržaj.

Iz YouTubea su korisnike Premiuma na iPhoneu i iPadu pozvali na strpljenje, navodeći da će picture-in-picture način rada postati svima dostupan tijekom sljedećih nekoliko tjedana.