Cybertruck kao policijsko vozilo? Naravno, govori se o Dubaiju

Policija u Dubaiju poznata je po tome da u svojoj floti vozila ima neke od najbržih i najluksuznijih serijskih automobila na svijetu, a sada razmišljaju i o novom Teslinom hitu

Sandro Vrbanus nedjelja, 1. prosinca 2019. u 06:30

Teslin Cybertruck već je naručilo preko 250 tisuća kupaca koji će na njega čekati oko dvije godine. U Tesli su taj uspjeh postigli bez ikakvog marketinga ili plaćenih sponzorstava, bilo je dovoljno tek da Elon Musk predstavi sasvim drugačije vozilo, i stvar je postala viralna. Velik rizik u koji se Musk upustio s radikalnim izgledom kamioneta očito se isplatio jer je Cybertruck svjetski hit.

Ovom "ludilu" oko tog neobičnog vozila priključila se i policija iz Dubaija. Oni od ranije u svojoj floti vozila imaju luksuzne i brze primjerke kao što su recimo Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Bentley Continental GT, Ferrari FF ili Lamborghini Aventador. Prošloga su tjedna objavili kako su nabavili Mercedes-AMG GT 63 S, a prema objavi na Twitteru u budućnosti planiraju svojoj ergeli dodati i Cybertruck.

Zapovjednik tamošnje policije za lokalne je medije već najavio kako će Cybertruck pomoći u unaprjeđenju policijske prisutnosti na turističkim destinacijama u Dubaiju.

Međutim, u tvitu su se izgleda malo preračunali – iako su objavili Cybertruck na kojem su već primijenjena grafička rješenja policijskih snaga, napisali su i kako bi policijska vozila tako mogla izgledati 2020. godine. Cybertruck, pak, neće u proizvodnju barem do druge polovice 2021. godine.